Mercado gaat uitbreiden met pop-ups | RetailDetail

Antwerpse Mercado breidt uit met pop-upgalerij

Antwerpse Mercado breidt uit met pop-upgalerij

De Antwerpse markthal Mercado op de Groenplaats heeft al een eerste uitbreiding achter de rug: sinds vandaag zijn er op de bovenverdieping van het oude postkantoor immers een aantal pop-ups, waar beginnende ondernemers hun producten kunnen tonen.

Typische Antwerpse producten

Op de eerste verdieping zullen dus geen voedingswaren verkocht worden, zoals in Mercado op de benedenverdieping. Wel zullen er tot het einde van het jaar allerhande producten verkocht worden, die perfect kunnen dienen als cadeautje voor de feestdagen. Zo is er een Antwerp Gift Shop, waar typische Antwerpse producten kunnen worden gekocht. Bij Gintermezzo staan dan weer verschillende gins in aanbieding, terwijl Lucky Rocks edelstenen aanbiedt. Knush verkoopt handgemaakte kussens en verder zijn er ook handtassen en kant-en-klare maaltijden met biologische ingrediënten te vinden.

 

Mercado opende op 15 oktober zijn deuren en is de eerste overdekte markthal in Antwerpen. Het concept heeft daarbij zijn intrek genomen in het voormalige postkantoor aan de Groenplaats, waarbij de initiatiefnemers hebben besloten om de imposante lokettenzaal te behouden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.