Archie Norman is nieuwe voorzitter bij Marks & Spencer

Archie Norman is nieuwe voorzitter bij Marks & Spencer

De Britse winkelketen Marks & Spencer heeft Archie Norman aangeduid als de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Hij volgt vanaf 1 september Robert Swannell op, die na zeven jaar terugtreedt.

Ook nieuw hoofd kledingafdeling

“Ik kijk ernaar uit om het voorzitterschap bij Marks & Spencer op te nemen, op het moment dat het bedrijf onder de leiding van Steve Rowe voor zware uitdagingen staat in een snel veranderend retaillandschap”, zegt Norman over zijn aanstelling.

 

Norman heeft al heel wat ervaring in de sector: zo was hij in de jaren 1990 CEO bij de Britse supermarktketen Asda en vulde hij ook belangrijke posities in bij ITV, Lazard, Hobbycraft, Kingfisher en Energis.

 

Ondertussen blijft Marks & Spencer werken aan de nieuwe strategie die de keten uit het slop moet halen. Eerder deze week kondigde het bedrijf zo de komst van Jill McDonald aan. Zij was CEO bij Halfords, maar krijgt nu de leiding over de kledingafdeling van het Britse instituut. M&S is immers al jaren aan het proberen om die terug op het juiste spoor te krijgen, maar voorlopig slaagt het daar niet helemaal in.