Archie Norman is nieuwe voorzitter bij Marks & Spencer | RetailDetail

Archie Norman is nieuwe voorzitter bij Marks & Spencer

Archie Norman is nieuwe voorzitter bij Marks & Spencer
Shutterstock

De Britse winkelketen Marks & Spencer heeft Archie Norman aangeduid als de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Hij volgt vanaf 1 september Robert Swannell op, die na zeven jaar terugtreedt.

Ook nieuw hoofd kledingafdeling

“Ik kijk ernaar uit om het voorzitterschap bij Marks & Spencer op te nemen, op het moment dat het bedrijf onder de leiding van Steve Rowe voor zware uitdagingen staat in een snel veranderend retaillandschap”, zegt Norman over zijn aanstelling.

 

Norman heeft al heel wat ervaring in de sector: zo was hij in de jaren 1990 CEO bij de Britse supermarktketen Asda en vulde hij ook belangrijke posities in bij ITV, Lazard, Hobbycraft, Kingfisher en Energis.

 

Ondertussen blijft Marks & Spencer werken aan de nieuwe strategie die de keten uit het slop moet halen. Eerder deze week kondigde het bedrijf zo de komst van Jill McDonald aan. Zij was CEO bij Halfords, maar krijgt nu de leiding over de kledingafdeling van het Britse instituut. M&S is immers al jaren aan het proberen om die terug op het juiste spoor te krijgen, maar voorlopig slaagt het daar niet helemaal in.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.