Auchan en Boulanger werken samen voor aankoop huishoudapparaten

Auchan en Boulanger werken samen voor aankoop huishoudapparaten

Auchan en Boulanger werken samen voor aankoop huishoudapparaten

De Franse bedrijven Auchan en Boulanger gaan samen onderhandelen over de aankoop van huishoudapparaten. Of preciezer: Auchan Retail gaat Boulanger toestemming geven om in zijn naam te onderhandelen.

Tweede grootste samenwerking in Frankrijk

De samenwerking is goed voor aankopen met een waarde van 2,1 miljard euro, wat betekent dat het de tweede grootste samenwerking in Frankijk is. Ze moet ervoor zorgen dat de aankoopprijzen voor de producten lager liggen, waardoor ook de klanten van Auchan en Boulanger kunnen genieten van lagere prijzen. Het gaat daarbij wel enkel over grote nationale en internationale merken, de huismerken maken geen deel uit van de samenwerking.

 

“Deze samenwerking is logisch voor iedereen, zeker gezien onze gedeelde waarden en cultuur” zegt productdirecteur Denis Boschard van Boulanger. “Hoewel de twee merken zich richten op hun eigen markten, delen de teams van Auchan en Boulanger hetzelfde DNA en dezelfde klantvriendelijkheid.”

 

Ook bij Auchan zijn ze er van overtuigd dat de samenwerking met Boulanger op lange termijn enkel maar voordelen kan hebben voor het bedrijf en de klant.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.