Balls & Glory naar Kortrijk

Balls & Glory naar Kortrijk
Balls & Glory

Om nieuwe handelszaken aan te trekken, organiseerde Kortrijk afgelopen week een zogenaamde RetailHunt. Het bleek een schot in de roos, want vier kandidaten, waaronder Balls & Glory en Albert Heijn, zoeken nu een pand in het stadscentrum.

 

Leegstand aanpakken

Voor de RetailHunt vorige donderdag in Kortrijk – een organisatie van RetailDetail – hadden 78 mensen zich ingeschreven. Met het evenement wilde de stad nieuwe investeerders naar het centrum lokken en zo iets doen aan de groeiende leegstand.De actie leverde alvast vier kandidaten op die een pand zoeken in het centrum van de stad: het gaat om Action, Albert Heijn, Bel & Bo en Balls & Glory, schrijft Het Nieuwsblad.

 

De gehaktballenketen van Wim Ballieu mikt tegen 2023 op een netwerk van vijftig filialen en Kortrijk zal daar zeker bij zijn. "Het is een sexy stad geworden", zegt Ballieu in Het Laatste Nieuws. "Kortrijk is jong en dynamisch. Balls & Glory past hier perfect. Er wordt hier ook hard gewerkt, waardoor er ruimte is om te consumeren en zich te amuseren." Ballieu moet wel nog op zoek naar een uitbater voor het nieuwe restaurant.

 

Ook Albert Heijn en Action lonken naar de binnenstad. De supermarktketen is al aanwezig in Ring Shopping, maar zou een tweede filiaal willen openen in het stadscentrum. Action is dan weer van plan om zijn huidige winkel in de Magdalenastraat te verhuizen naar een groter pand.