Beate Uhse vraagt faillissement aan | RetailDetail

Beate Uhse vraagt faillissement aan

Beate Uhse vraagt faillissement aan
Shutterstock

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Herstructurering

Het faillissement gaat alleen over de holding van Beate Uhse en wordt enkel aangevraagd om een herstructurering uit te voeren. Beate Uhse probeerde eerst nog om een lening van 30 miljoen euro te herfinancieren, maar toen de schuldeisers niet akkoord gingen met het voorstel van Beate Uhse, legde het de boeken neer.

 

Beate Uhse is vooral bekend van het postorderbedrijf Pabo, waar het ook een winkelketen rond uitbouwde. Daarnaast heeft het bedrijf ook de winkels van Adam & Eve in handen. Die winkels blijven gewoon open. Tot enkele maanden geleden was het ook eigenaar van Christine Le Duc, maar die keten werd in augustus verkocht aan een Iers investeringsbedrijf, nadat er in 2016 al 13 winkels werden gesloten.

 

Het Duitse bedrijf heeft al jaren te maken met dalende omzetten en grote verliezen, vooral vanwege de online concurrentie. Ook voor het huidige boekjaar wordt weer verlies voorspeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.