Beate Uhse vraagt faillissement aan

Beate Uhse vraagt faillissement aan
Shutterstock

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Herstructurering

Het faillissement gaat alleen over de holding van Beate Uhse en wordt enkel aangevraagd om een herstructurering uit te voeren. Beate Uhse probeerde eerst nog om een lening van 30 miljoen euro te herfinancieren, maar toen de schuldeisers niet akkoord gingen met het voorstel van Beate Uhse, legde het de boeken neer.

 

Beate Uhse is vooral bekend van het postorderbedrijf Pabo, waar het ook een winkelketen rond uitbouwde. Daarnaast heeft het bedrijf ook de winkels van Adam & Eve in handen. Die winkels blijven gewoon open. Tot enkele maanden geleden was het ook eigenaar van Christine Le Duc, maar die keten werd in augustus verkocht aan een Iers investeringsbedrijf, nadat er in 2016 al 13 winkels werden gesloten.

 

Het Duitse bedrijf heeft al jaren te maken met dalende omzetten en grote verliezen, vooral vanwege de online concurrentie. Ook voor het huidige boekjaar wordt weer verlies voorspeld.