Beleef de toekomst, ook van retail, gratis op SuperNova

Het Eilandje wordt dit weekend een speeltuin van technologie. Ontdek er robots, vliegende auto’s, de voeding van morgen en dankzij medecurator RetailDetail ook de toekomst van winkelen: een unieke gelegenheid om retailhub gratis te bezoeken.

 

De toekomst van wonen en winkelen

Een zelfvarende boot, ’s werelds eerste vliegende auto, met drones vliegen en winkelen in ‘virtual reality’… Dat alles klinkt als iets in een film of toch op zijn minst voor in Silicon Valley? Niet deze week: op 29 en 30 september kan iedereen het zelf uitproberen in Antwerpen. Op Het Eilandje vindt voor het eerst technologiefestival SuperNova plaats, en RetailDetail zet de deuren naar de toekomst wagenwijd open.

 

Iedereen kan op zaterdag en zondag zelf ervaren hoe de toekomst eruit gaat zien. Organisatoren Jürgen Ingels (Scale-ups.eu) en Pascal Cools (Flanders DC) willen van Antwerpen een spectaculaire speeltuin van technologie maken om te tonen wat er vandaag al is, en ze hopen zo veel mogelijk mensen te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan.

 

RetailDetail is curator voor het paviljoen Future of Living & Retail en wat dat oplevert kan je hier zien in een teaser van ATV. Retailhub, het grootste retailkennis- en inspiratiecentrum in de Benelux met 1250m² vol toegepaste innovatie, is tijdens het weekend uitzonderlijk voor iedereen toegankelijk.

 

Slimme spiegels kleden je tot de beha toe

Maak je klaar om een virtuele supermarkt te verkennen, waar technologieën zoals virtuele en toegevoegde realiteit, 'beacons' en gezichtsherkenning je manier van winkelen volledig zullen veranderen. Je ontmoet er ook nog eens een pratende bloempot, ziet hoe 3D-geprinte zonnebrillen nu echt worden gemaakt en shopt via een slimme koelkast. Of kom langs bij 'de lingeriewinkel van de toekomst' om te zien hoe technologie voor elke vrouw de ideaal zittende beha kan kiezen. Een interactieve spiegel helpt je meteen ook bij het kiezen van de perfecte look en geeft je slimme suggesties over de accessoires die je moet aantrekken, afhankelijk van welke outfit je draagt. Wie heeft Jani morgen nog nodig? 

 

Op zestien soms zeer indrukwekkende locaties, zoals een drijvende koepel op het dok voor het MAS en een tijdelijke panoramische brug, tonen behalve RetailDetail nog meer dan 200 andere bedrijven en kennisinstellingen op SuperNova hun nieuwste ontwikkelingen. SuperNova en het woon- en retailpaviljoen van RetailDetail zijn op 29 en 30 september doorlopend open van 10u tot 18u.