Belg niet langer CEO van Europese tak Hudson’s Bay Company | RetailDetail

Belg niet langer CEO van Europese tak Hudson’s Bay Company

Belg niet langer CEO van Europese tak Hudson’s Bay Company
Shutterstock

De Belg Olivier Van den Bossche stapt op als CEO van HBC Europe, dat de activiteiten van de vestigingen van Galeria Kaufhouf in Duitsland en die van Galeria Inno in België bundelt. Hij wordt vervangen door Wolfgang Link.

Groot verlies

Ondanks de berichtgeving dat Van den Bossche zelf heeft besloten om het bedrijf te verlaten, is het niet ondenkbaar dat zijn positie bij HBC Europe gewoon onhoudbaar was geworden na de mindere prestaties van het voorbije boekjaar. Zo liet het moederbedrijf onlangs nog weten dat het in Europa in 2016 een verlies leed van iets meer dan 200 miljoen euro.

 

Voor Van den Bossche betekent het alvast het einde van een tijdperk, want hij was al sinds 2003 aan de slag binnen het bedrijf. Een jaar later werd hij directeur van de vestiging in Brussel en in 2007 ging hij aan de slag als managing director voor de volledige keten. In 2014 werd hij dan CEO bij Galeria Kaufhof.

 

“Onuitwisbare stempel”

“We waarderen het werk dat Olivier heeft gedaan om de aanwezigheid van HBC in Europa uit te bouwen en om de integratie van Galeria Kaufhof en Galeria Inno te ondersteunen. Daarnaast heeft hij ook meegeholpen aan het leggen van de fundering voor de komst van Hudson’s Bay and Saks OFF 5TH in Europa. We wensen hem het allerbeste met zijn volgende uitdaging”, zegt Don Watros, directeur van HBC International.

 

“Ik heb ervan genoten om met Olivier samen te werken, zowel professioneel als privé”, voegt Jerry Storch, de CEO van HBC, daar aan toe. “Hij is een excellente retailer die een onuitwisbare stempel op onze business heeft gedrukt.”

 

Van den Bossche wordt nu opgevolgd door Wolfgang Link, die overkomt van speelgoedketen Toys ‘R’ Us, waar hij tien jaar aan de slag was. Sinds 2013 bekleedde hij er de functie van directeur voor de Europese activiteiten. Voorheen was hij ook actief bij Medimax en ElectronicPartner, en vervulde hij verschillende managementfuncties bij de Metro Cash & Carry Group.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.