Ben Croonenborghs gaat centrum Hasselt managen

Ben Croonenborghs nieuwe Hasseltse centrummanager
Shutterstock.com

Ben Croonenborghs wordt de nieuwe centrummanager van Hasselt. Hij wil de Limburgse hoofdstad promoten door te werken aan meer beleving en de leegstand structureel aan te pakken.

 

Horeca en handel verbinden

Croonenborghs volgt als centrummanager Christiaan Kastrop op, die het na achttien maanden voor bekeken hield. "We hebben de perfecte tussenpersoon gevonden om de handel, de horeca en het stadsbestuur nog beter op elkaar af te stemmen", zegt schepen van lokale economie Rik Dehollogne in De Standaard.

 

Croonenborghs heeft een master in de rechten en is momenteel algemeen directeur van de Limburgse start-up Odyn. Vooral zijn ervaring in de horeca en bij het organiseren van evenementen moet hem helpen om de Hasseltse handel en horeca op één lijn te krijgen. "Ik weet wat er leeft en dat is zeker nuttig. Voorts zullen we de leegstand in de stad structureel aanpakken. Onder meer door nieuwe winkels aan te trekken, maar ook door te bekijken welke andere opportuniteiten zich eventueel aandienen", aldus Croonenborghs.

 

Volgens Dehollogne werkt de stad hard aan de heropleving van het handelscentrum: "We moeten de opening van de Blauwe Boulevard in maart 2020 zien als een kans en niet als een bedreiging. Onze nieuwe centrummanager zal in die optiek gezamenlijke initiatieven nemen en bruggen slaan."