Betaalrecord Black Friday alweer geschiedenis

Betaalrecord Black Friday alweer geschiedenis
Foto: Worldline

Amper enkele weken na het vorige record registreerde Worldline afgelopen zaterdag opnieuw een recordaantal elektronische betalingen. Voor het hele jaar 2019 werd bovendien de kaap van 2,5 miljard transacties overschreden.

 

Ruim 10,5 miljoen verrichtingen

Op zaterdag 21 december noteerde Worldline, dat instaat voor de registratie van betaalverrichtingen, 10.535.817 elektronische betalingen in fysieke en online winkels, een nieuw record. Het vorige record, dat gevestigd werd op Black Friday, heeft dus slechts enkele weken standgehouden.

 

Nog op zaterdag werd de grens van 2,5 miljard transacties voor het lopende jaar doorbroken. Ter vergelijking: in 2018 waren er zo’n 2,3 miljard elektronische betalingen. Het geeft nogmaals aan dat elektronisch betalen steeds populairder wordt, ook voor kleinere uitgaven. Consumenten waarderen vooral de veiligheid, snelheid en het gebruiksgemak.

 

Worldline zag de e-commercetransacties het voorbije jaar met 27,5% toenemen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal elektronische betalingen in fysieke winkels steeg met 11,5%. Ook contactloos betalen is aan een opmars bezig: meer dan 12,5% van de aankopen met een bancontact-kaart verliep in december contactloos. Een jaar geleden was dat slechts 5%.