Beter Bed kent sterk eerste kwartaal | RetailDetail

Beter Bed kent sterk eerste kwartaal

Beter Bed kent sterk eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van 2015 is de omzet van Beter Bed fiks gestegen: met een stijging van meer dan tien procent deed de groep het beter dan de verwachtingen. Op alle markten was er sprake van groei.

Duitsland sterkste stijger

De omzet van Beter Bed steeg met 10,2% naar 102,2 miljoen euro, terwijl analisten een bedrag van 96,6 miljoen euro hadden voorspeld. Op vergelijkbare basis groeide de omzet met 10,3%. Op thuismarkt Nederland groeide de omzet met 3,4%, maar het was Duitsland dat de grootste stijging kende (+11,1%). Ook in Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en België was er een omzetgroei.

 

Het bedrijfsresultaat groeide dan weer met liefst 46% naar 9,3 miljoen euro, ook dat was een beetje beter dan de verwachtingen. Het bedrijf verwacht dat de positieve resultaten zich zullen doorzetten in het tweede kwartaal.

 

Beter Bed sloot in het eerste kwartaal van dit jaar negentien winkels, maar opende eenzelfde aantal. Daardoor blijft het totaal aantal op 1.127.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.