Beter Bed kent sterk eerste kwartaal | RetailDetail

Beter Bed kent sterk eerste kwartaal

Beter Bed kent sterk eerste kwartaal

In het eerste kwartaal van 2015 is de omzet van Beter Bed fiks gestegen: met een stijging van meer dan tien procent deed de groep het beter dan de verwachtingen. Op alle markten was er sprake van groei.

Duitsland sterkste stijger

De omzet van Beter Bed steeg met 10,2% naar 102,2 miljoen euro, terwijl analisten een bedrag van 96,6 miljoen euro hadden voorspeld. Op vergelijkbare basis groeide de omzet met 10,3%. Op thuismarkt Nederland groeide de omzet met 3,4%, maar het was Duitsland dat de grootste stijging kende (+11,1%). Ook in Oostenrijk, Zwitserland, Spanje en België was er een omzetgroei.

 

Het bedrijfsresultaat groeide dan weer met liefst 46% naar 9,3 miljoen euro, ook dat was een beetje beter dan de verwachtingen. Het bedrijf verwacht dat de positieve resultaten zich zullen doorzetten in het tweede kwartaal.

 

Beter Bed sloot in het eerste kwartaal van dit jaar negentien winkels, maar opende eenzelfde aantal. Daardoor blijft het totaal aantal op 1.127.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.