Bijenkorf schrapt papier bij inkoop

Bijenkorf schrapt papier bij inkoop

Warenhuisketen De Bijenkorf vereenvoudigt de inkoop door zijn medewerkers. Personeelsleden kunnen voortaan met een speciaal ontwikkelde app rechtstreeks bestellen vanaf een iPad.

Einde van oude stapel papieren?

De medewerker kan offline door de winkel lopen en vanuit een interface inkopen bij een groot deel van de leveranciers van de Bijenkorf. In de app kan hij bovendien bepalen waar de orders moeten worden afgeleverd. Volgens Emerce betekent dit meteen het einde van het doorpluizen van stapels geprinte Excelbestanden of verschillende computersystemen.

 

Zodra de medewerker met zijn iPad weer online is, worden de bestellingen verzonden. De app kan bovendien ook oude Excelsheets verwerken, waardoor ook bestaand werkmateriaal aan de app kan worden toegevoegd. Experts verwachten dat tablets met 'single function apps' voor het bedrijfsleven voor een nieuwe fase in de mobiele revolutie gaan zorgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Retail vraagt om innovatie en transformatiekracht

13/12/2017

Vedis Retail Platform organiseert op dinsdag 19 december de vierde editie van de New Retail Champions Award. Hiermee stimuleert Vedis de innovatie in de retail en plaatst het nieuwkomers in de kijker. Gastspreker is onze eigen Jorg Snoeck.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Colruyt Group: omzet stijgt, winst daalt

12/12/2017

De toegenomen promotiedruk op de Belgische foodretailmarkt weegt op de resultaten van Colruyt Group, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. Met de concurrentiepositie van de retailer is niets mis, maar de marges krimpen.

De toekomst van het winkelen: waar iedereen retailer is

12/12/2017

Waarom gingen Mexx en vele anderen ten onder, wat bezielt Amazon en kunnen kleine handelaars morgen nog overleven? RetailDetails eigen Jorg Snoeck en Pauline Neerman leggen het uit in hun eerste boek The Future of Shopping: Waar iedereen retailer is.

Back to top