Bijna 500 bedrijven dragen label ‘Handmade in Belgium’ | RetailDetail

Bijna 500 bedrijven dragen label ‘Handmade in Belgium’

Bijna 500 bedrijven dragen label ‘Handmade in Belgium’
Unizo.be

Unizo heeft de voorbije vier jaar 471 ondernemers het label ‘Handmade in Belgium’ gegeven. Daarnaast staan er nog eens 52 aanvragen te wachten op goedkeuring. Dat laat de zelfstandigenorganisatie verstaan in de aanloop naar de vierde verjaardag van het label.

Kleine ondernemingen

Unizo hanteert een aantal strenge regels voor de uitreiking van het label: zo mag de onderneming maximaal twintig werknemers tellen en moet een groot deel van het assortiment zelfgemaakt zijn, waarvan zeker de helft met de hand.

 

Ondanks het vrij grote aantal ondernemingen dat al over het label beschikt, is de interesse van ondernemers nog niet gedaald. Unizo krijgt jaarlijks ongeveer 150 aanvragen binnen, waarna die aan een grondige screening worden onderworpen. Op basis van dat onderzoek wordt dan beslist of het bedrijf het label mag dragen.

 

“Het belangrijkste criterium is dat het product de ‘handtekening van de maker’ draagt, een soort ‘personal touch’, waardoor het verschil gemaakt wordt met industriële productie. Bij een bakker gaat het dan bijvoorbeeld om het soort bloem dat gebruikt wordt, over de smaak van het product”, zegt Sofie De Ville, adviseur voor Handmade in Belgium bij Unizo, aan De Standaard.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.