Bijna alle Brusselse handelaars zijn vóór voetgangerszone

Bijna alle Brusselse handelaars zijn vóór voetgangerszone

Bijna alle Brusselse handelaars zijn vóór voetgangerszone

Uit een onderzoek van Union des Classes Moyennes blijkt dat 85 procent van de Brusselse handelaars geen problemen heeft met de invoering van de voetgangerszone. Ze zijn echter niet tevreden met de manier waarop dat gebeurd is.

Meer communicatie

“Wat de handelaars eigenlijk zeggen is: een voetgangerszone, ja, maar dan goed voorbereid en goed beheerd”, aldus Phillippe Godfroid, voorzitter van de UCM. Heel wat handelaars hebben immers wel problemen met de planning en de netheid van de voetgangerszone. Daarnaast klagen ze ook het gebrek aan een parkeergeleiding aan. Ook rond de veiligheid, de afbakening en de toegankelijkheid rijzen er vragen op.

 

“Deze dingen kunnen snel door het stadsbestuur aangepakt worden”, zegt Godfroid, “maar dan samen met erkende experten, die hun sporen al elders hebben verdiend.” De handelaars zijn ook niet te spreken over het feit dat ze amper zijn gecontacteerd voor de aanleg van de voetgangerszone. Ze willen dus meer inspraak over de invulling.

 

Ook dit onderzoek meldt dat de omzet van de handelaars in de zone is gedaald: meer dan zes op de tien spreken van een daling, gaande van 10 tot 40%. Heel wat handelaars wijzen er wel op dat vooral de terreuraanslagen een bijzonder grote invloed hebben gehad. Recent kreeg de voetgangerszone nog goed nieuws, door de intrede van een aantal mooie nieuwkomers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.