Black Friday bij Amazon overschaduwd door staking | RetailDetail

Black Friday bij Amazon overschaduwd door grote staking

Black Friday bij Amazon overschaduwd door grote staking
Shutterstock

Werknemers van Amazon in Duitsland prikten Black Friday als de uitgelezen dag om het werk neer te leggen. Met de staking willen ze hun eis om meer loon en betere arbeidsvoorwaarden kracht bijzetten. De actie loopt tot zaterdagavond.

Betere loons- en arbeidsvoorwaarden

Wie in de Duitse webshop van e-commercereus Amazon een Black Friday-deal wil meepikken, moet mogelijk langer wachten op zijn pakje. Op vraag van vakbond Verdi leggen werknemers van de Duitse Amazonvestigingen immers het werk neer, uitgerekend op een belangrijke hoogdag voor e-commerce. Dat is ook slecht nieuws voor Belgen en Nederlanders, want de distributie binnen het Nederlandstalige gebied wordt ook vanuit Duitsland gedaan.

 

Met de staking wil het personeel van de zes grote distributiecentra van Amazon in Duitsland zijn eis om betere arbeids- en loonsvoorwaarden extra onder de aandacht brengen. Verdi voert al jaren een strijd met Amazon, waarbij stakingen geen uitzondering zijn. Volgens de vakbond zou Black Friday de gelegenheid bij uitstek zijn voor Amazon om de eigen werknemers te belonen, zeker met de eindejaarsdrukte in het vooruitzicht.

 

De staking loopt tot zaterdagavond. Ook in Piacenza, het belangrijkste distributiepunt voor Amazon in Italië, legt een deel van het personeel het werk neer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.