Blokker in de Kalverstraat sluit de deuren | RetailDetail

Blokker in de Kalverstraat sluit de deuren

Blokker in de Kalverstraat sluit de deuren
Shutterstock

Deze week nog sluit de vestiging van Blokker in de Kalverstraat in Amsterdam. De winkel was lange tijd het paradepaardje van de keten, maar moet nu wijken voor de herstructureringsplannen van de directie.

 

Niet rendabel

Jaap Blokker, die tot 2011 topman was van de Nederlandse keten, was altijd van mening dat Blokker aanwezig moest zijn in de grootste winkelstraat van Nederland. Sinds enkele jaren is er echter heel wat veranderd bij Blokker Holding en belandden er bij een herstructurering heel wat vestigingen op het kapblok.

 

Blokker is al sinds 1951 te vinden in de Kalverstraat, maar verdwijnt nu dus na meer dan 65 jaar uit de winkelstraat. Een woordvoerder van Blokker laat aan het NRC weten dat de winkel niet rendabel is. Daar zal de hoge huur, in de Kalverstraat gemiddeld 3.000 euro per vierkante meter, ongetwijfeld zijn rol in spelen.

 

Het pand in de Kalverstraat is dan wel in handen HB Capital, een investeringsvehikel van de familie Blokker, maar wordt gewoon gehuurd door Blokker. HB Capital gaat het pand nu opknappen en later komt er op de benedenverdieping sowieso opnieuw een winkel. Op de eerste en tweede verdieping komen er mogelijk appartementen. Er zijn ook geen plannen om het winkelpand te verkopen, onder andere vanwege de emotionele waarde voor de familie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.