Blokker in de Kalverstraat sluit de deuren

Blokker in de Kalverstraat sluit de deuren

Deze week nog sluit de vestiging van Blokker in de Kalverstraat in Amsterdam. De winkel was lange tijd het paradepaardje van de keten, maar moet nu wijken voor de herstructureringsplannen van de directie.

 

Niet rendabel

Jaap Blokker, die tot 2011 topman was van de Nederlandse keten, was altijd van mening dat Blokker aanwezig moest zijn in de grootste winkelstraat van Nederland. Sinds enkele jaren is er echter heel wat veranderd bij Blokker Holding en belandden er bij een herstructurering heel wat vestigingen op het kapblok.

 

Blokker is al sinds 1951 te vinden in de Kalverstraat, maar verdwijnt nu dus na meer dan 65 jaar uit de winkelstraat. Een woordvoerder van Blokker laat aan het NRC weten dat de winkel niet rendabel is. Daar zal de hoge huur, in de Kalverstraat gemiddeld 3.000 euro per vierkante meter, ongetwijfeld zijn rol in spelen.

 

Het pand in de Kalverstraat is dan wel in handen HB Capital, een investeringsvehikel van de familie Blokker, maar wordt gewoon gehuurd door Blokker. HB Capital gaat het pand nu opknappen en later komt er op de benedenverdieping sowieso opnieuw een winkel. Op de eerste en tweede verdieping komen er mogelijk appartementen. Er zijn ook geen plannen om het winkelpand te verkopen, onder andere vanwege de emotionele waarde voor de familie.