Blokker in de Kalverstraat sluit de deuren | RetailDetail

Blokker in de Kalverstraat sluit de deuren

Blokker in de Kalverstraat sluit de deuren
Shutterstock

Deze week nog sluit de vestiging van Blokker in de Kalverstraat in Amsterdam. De winkel was lange tijd het paradepaardje van de keten, maar moet nu wijken voor de herstructureringsplannen van de directie.

 

Niet rendabel

Jaap Blokker, die tot 2011 topman was van de Nederlandse keten, was altijd van mening dat Blokker aanwezig moest zijn in de grootste winkelstraat van Nederland. Sinds enkele jaren is er echter heel wat veranderd bij Blokker Holding en belandden er bij een herstructurering heel wat vestigingen op het kapblok.

 

Blokker is al sinds 1951 te vinden in de Kalverstraat, maar verdwijnt nu dus na meer dan 65 jaar uit de winkelstraat. Een woordvoerder van Blokker laat aan het NRC weten dat de winkel niet rendabel is. Daar zal de hoge huur, in de Kalverstraat gemiddeld 3.000 euro per vierkante meter, ongetwijfeld zijn rol in spelen.

 

Het pand in de Kalverstraat is dan wel in handen HB Capital, een investeringsvehikel van de familie Blokker, maar wordt gewoon gehuurd door Blokker. HB Capital gaat het pand nu opknappen en later komt er op de benedenverdieping sowieso opnieuw een winkel. Op de eerste en tweede verdieping komen er mogelijk appartementen. Er zijn ook geen plannen om het winkelpand te verkopen, onder andere vanwege de emotionele waarde voor de familie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.