Blokker Holding benoemt nieuwe directeur speelgoed | RetailDetail

Blokker Holding benoemt nieuwe directeur speelgoed

Blokker Holding benoemt nieuwe directeur speelgoed

Vanaf 1 augustus 2015 is Steven van Nieuwenhuijzen concerndirecteur speelgoed bij Blokker Holding. Hij wordt zo verantwoordelijk voor de formules Bart Smit, Intertoys en Maxi Toys.

Ook wijzigingen raad van bestuur

"Steven heeft veel ervaring met de transformatie van bekende formules naar snelle, wendbare omnichannel-organisaties. Wij verwachten dat onze speelgoedketens onder zijn leiding nog dichter en sneller bij de klant kunnen komen met producten, diensten en speelconcepten die relevant zijn en blijven. We zijn verheugd dat Steven, samen met onze ervaren speelgoedmedewerkers, verder gaat werken aan de ontwikkeling van een klant gestuurde organisatie", zegt Theo de Kool, voorzitter van de raad van bestuur.

 

Op 1 augustus treedt Thomas Smit dan weer uit diezelfde raad van bestuur en de concerndirectie: hij gaat zich voortaan toeleggen op zijn functie als algemeen directeur van Bart Smit. Vanaf 1 augustus bestaat de raad van bestuur uit CEO Theo de Kool en CFO Jeroen Visser.

 

Blokker Holding is in Nederland marktleider op de speelgoedmarkt. Bart Smit heeft in totaal 234 eigen vestigingen, Intertoys heeft 176 vestigingen en 125 franchisefilialen en Maxi Toys heeft 174 eigen vestigingen en 2 franchisefilialen. Vorig jaar groeide de omzet van de afdeling speelgoed binnen Blokker Holding met 1,7 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.