Blokker Holding doet Duitse Xenos-activiteiten van de hand | RetailDetail

Blokker Holding doet Duitse Xenos-activiteiten van de hand

Blokker Holding doet Duitse Xenos-activiteiten van de hand
WikiMedia

De Blokker Holding heeft de Duitse activiteiten van Xenos verkocht aan de Duitse keten TEDi. Hobbywinkelketen Xenos heeft 63 Duitse vestigingen, die nu allemaal omgebouwd worden naar TEDi.

 

Ambitieus TEDi

De overname maakt deel uit van de nieuwe strategie binnen Blokker Holding, dat alle ketens behalve Blokker van de hand doet. Het moet wel nog een overnemer vinden voor de Nederlandse tak van Xenos. “Deze transactie stelt ons in staat extra aandacht te geven aan de Nederlandse activiteiten van Xenos. We blijven werken aan een sterke commerciële positionering en een goede voorbereiding op de toekomstige verkoop van Xenos Nederland”, aldus CFO Jeroen Visser. De overname houdt ook alle arbeidscontracten in.

 

Voor TEDi betekent de overname een volgende stap in de expansiestrategie: “De overname van de Duitse Xenos-winkels biedt een geweldige kans om de ambitieuze groeidoelstellingen van TEDi te verwezenlijken. In Duitsland willen wij ongeveer 150 winkels per jaar openen. Het totaal aantal winkels in Europa moet in de komende jaren groeien tot 5.000. De overname van de Duitse Xenos-winkels biedt ons ook een uitgelezen mogelijkheid om toegang te krijgen tot winkels op toplocaties”, zegt Silvan Wohlfarth, voorzitter van de raad van bestuur bij TEDi.

 

Momenteel heeft de keten in zes Europese landen 1.800 vestigingen en 14.000 werknemers. Naast Duitsland is TEDi ook te vinden in Kroatië, Oostenrijk, Slovakije, Slovenië en Spanje. Volgend jaar komen daar ook Polen, Portugal en Italië bij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.