Blokker Holding gaat 200 miljoen euro investeren

Blokker Holding gaat 200 miljoen euro investeren

De komende drie jaar gaat de Blokker Holding 200 miljoen euro investeren in een transformatie van het bedrijf. Dat geld moet komen van de familie Blokker, maar ook door rekeningen later te betalen en minder voorraden te houden.

Modernisering

De investeringen maken deel uit van het plan van de nieuwe CEO Casper Meijer om de Blokker Holding uit de rode cijfers te halen. Het bedrijf maakte in 2015 voor het eerst verlies en Meijer verwacht dat er ook dit jaar verlies zal worden gemaakt.

 

Het geld zal voornamelijk gebruikt worden voor de modernisering van de verschillende ketens van de holding, die de voorbije jaren minder goed presteren omdat ze niet snel genoeg zijn meegegaan met hun tijd. Er zal ook flink geïnvesteerd worden in de webshops.

 

Meijer wil dat alle winkelketens in juni een driejarenplan voorleggen met de noodzakelijke aanpassingen. “Daarin moet duidelijk staan hoe de ketens concurrerend kunnen worden en harder kunnen groeien, wat voor investeringen in het merk gedaan moeten worden en wat er nodig is om de positionering weer tiptop te maken”, zegt Meijer aan het FD.

 

Hij sluit niet uit dat er mogelijk winkelsluitingen of ontslagen zullen plaatsvinden omwille van de veranderingen. Klanten zullen vanaf deze zomer de veranderingen kunnen zien in de winkels.

 

Bij winkelketen Blokker is de vernieuwing ondertussen al een tijdje aan de gang en ook dit jaar zal die versneld worden verdergezet. “Van de 600 winkels zijn er nu 50 winkels omgebouwd. Daar zijn we toch gauw een jaar mee bezig geweest, maar de resultaten zijn goed. Dit jaar pakken we 100 winkels aan en misschien gaat dat tempo nog omhoog”, aldus Meijer.