Blokker Holding gaat 200 miljoen euro investeren | RetailDetail

Blokker Holding gaat 200 miljoen euro investeren

Blokker Holding gaat 200 miljoen euro investeren

De komende drie jaar gaat de Blokker Holding 200 miljoen euro investeren in een transformatie van het bedrijf. Dat geld moet komen van de familie Blokker, maar ook door rekeningen later te betalen en minder voorraden te houden.

Modernisering

De investeringen maken deel uit van het plan van de nieuwe CEO Casper Meijer om de Blokker Holding uit de rode cijfers te halen. Het bedrijf maakte in 2015 voor het eerst verlies en Meijer verwacht dat er ook dit jaar verlies zal worden gemaakt.

 

Het geld zal voornamelijk gebruikt worden voor de modernisering van de verschillende ketens van de holding, die de voorbije jaren minder goed presteren omdat ze niet snel genoeg zijn meegegaan met hun tijd. Er zal ook flink geïnvesteerd worden in de webshops.

 

Meijer wil dat alle winkelketens in juni een driejarenplan voorleggen met de noodzakelijke aanpassingen. “Daarin moet duidelijk staan hoe de ketens concurrerend kunnen worden en harder kunnen groeien, wat voor investeringen in het merk gedaan moeten worden en wat er nodig is om de positionering weer tiptop te maken”, zegt Meijer aan het FD.

 

Hij sluit niet uit dat er mogelijk winkelsluitingen of ontslagen zullen plaatsvinden omwille van de veranderingen. Klanten zullen vanaf deze zomer de veranderingen kunnen zien in de winkels.

 

Bij winkelketen Blokker is de vernieuwing ondertussen al een tijdje aan de gang en ook dit jaar zal die versneld worden verdergezet. “Van de 600 winkels zijn er nu 50 winkels omgebouwd. Daar zijn we toch gauw een jaar mee bezig geweest, maar de resultaten zijn goed. Dit jaar pakken we 100 winkels aan en misschien gaat dat tempo nog omhoog”, aldus Meijer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.