Blokker opent winkel ‘nieuwe stijl’ in Den Haag | RetailDetail

Blokker opent winkel ‘nieuwe stijl’ in Den Haag

Blokker opent winkel ‘nieuwe stijl’ in Den Haag

Winkelketen Blokker opent op 30 oktober een winkel in Den Haag die is ingericht volgens het nieuwe concept van de keten. Blokker had eerder al aangekondigd zes winkels volgens het nieuwe concept te openen.

Omnichannel en aangepast assortiment

Eerder werden al vernieuwde winkels geopend in Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Alkmaar en Eindhoven. Volgende week wordt daar nog eentje aan toegevoegd in Nijmegen. Oorspronkelijk was het niet de bedoeling dat er in Den Haag ook een filiaal met het nieuwe concept zou openen, maar met het vrijkomen van een locatie aan de Grote Marktstraat besloot Blokker toch toe te happen.

 

De nieuwe winkels voeren een gewijzigd assortiment en er wordt meer aandacht geschonken aan omnichannel. Zo hebben de medewerkers in de winkels allemaal tablets, waarmee ze extra informatie kunnen leveren aan de klanten. Na evaluatie zal besloten worden of de formule verder uitgerold wordt.

 

Nieuwe samenwerkingen

Blokker heeft daarnaast ook exclusieve samenwerkingen met 24Kitchen en Douwe Egberts. Via de samenwerking met 24Kitchen is er een groot assortiment aan keukenartikelen toegevoegd, terwijl Douwe Egberts zijn geschenkenassortiment – waarvoor gespaard kan worden met punten – nu ook verkoopt via Blokker. Vanaf midden 2015 zal dat ook mogelijk zijn bij alle andere filialen van Blokker in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.