Blokker past Algemene Voorwaarden aan | RetailDetail

Blokker past Algemene Voorwaarden aan

Blokker past Algemene Voorwaarden aan

Blokker heeft onder druk van de Consumentenbond zijn algemene voorwaarden aangepast. Het schrapte daarbij enkele bepalingen die nadelig waren voor de klant.

Sneller garantie

Een tijdje geleden werd Blokker door de Consumentenbond op de vingers getikt vanwege enkele regels in de Algemene Voorwaarden van de keten. Zo moesten klanten altijd een kassabon voorleggen om garantie te krijgen op een aankoop en stelde het dat de prijs aan de kassa steeds bindend is.

 

Die zaken zijn in de nieuwe Algemene Voorwaarden aangepast: klanten moeten nu enkel een aankoop kunnen bewijzen, ook via bijvoorbeeld een bankafschrift, om garantie te kunnen krijgen. De prijs aan de schappen wordt nu als correct beschouwd als er een verschil is met de prijs aan de kassa, tenzij de geafficheerde prijs duidelijk foutief is.

 

"Blokker heeft de handschoen, na wat aandringen van onze kant, goed opgepakt. Ze hebben de onredelijke bedingen verbeterd en de gehele AV een stuk leesbaarder gemaakt. Daar kunnen veel bedrijven nog een voorbeeld aan nemen", stelt de directeur van de Consumentenbond, Bart Combée, tevreden vast.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.