Blokker past Algemene Voorwaarden aan | RetailDetail

Blokker past Algemene Voorwaarden aan

Blokker past Algemene Voorwaarden aan

Blokker heeft onder druk van de Consumentenbond zijn algemene voorwaarden aangepast. Het schrapte daarbij enkele bepalingen die nadelig waren voor de klant.

Sneller garantie

Een tijdje geleden werd Blokker door de Consumentenbond op de vingers getikt vanwege enkele regels in de Algemene Voorwaarden van de keten. Zo moesten klanten altijd een kassabon voorleggen om garantie te krijgen op een aankoop en stelde het dat de prijs aan de kassa steeds bindend is.

 

Die zaken zijn in de nieuwe Algemene Voorwaarden aangepast: klanten moeten nu enkel een aankoop kunnen bewijzen, ook via bijvoorbeeld een bankafschrift, om garantie te kunnen krijgen. De prijs aan de schappen wordt nu als correct beschouwd als er een verschil is met de prijs aan de kassa, tenzij de geafficheerde prijs duidelijk foutief is.

 

"Blokker heeft de handschoen, na wat aandringen van onze kant, goed opgepakt. Ze hebben de onredelijke bedingen verbeterd en de gehele AV een stuk leesbaarder gemaakt. Daar kunnen veel bedrijven nog een voorbeeld aan nemen", stelt de directeur van de Consumentenbond, Bart Combée, tevreden vast.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.