Blokker past Algemene Voorwaarden aan

Blokker past Algemene Voorwaarden aan

Blokker heeft onder druk van de Consumentenbond zijn algemene voorwaarden aangepast. Het schrapte daarbij enkele bepalingen die nadelig waren voor de klant.

Sneller garantie

Een tijdje geleden werd Blokker door de Consumentenbond op de vingers getikt vanwege enkele regels in de Algemene Voorwaarden van de keten. Zo moesten klanten altijd een kassabon voorleggen om garantie te krijgen op een aankoop en stelde het dat de prijs aan de kassa steeds bindend is.

 

Die zaken zijn in de nieuwe Algemene Voorwaarden aangepast: klanten moeten nu enkel een aankoop kunnen bewijzen, ook via bijvoorbeeld een bankafschrift, om garantie te kunnen krijgen. De prijs aan de schappen wordt nu als correct beschouwd als er een verschil is met de prijs aan de kassa, tenzij de geafficheerde prijs duidelijk foutief is.

 

"Blokker heeft de handschoen, na wat aandringen van onze kant, goed opgepakt. Ze hebben de onredelijke bedingen verbeterd en de gehele AV een stuk leesbaarder gemaakt. Daar kunnen veel bedrijven nog een voorbeeld aan nemen", stelt de directeur van de Consumentenbond, Bart Combée, tevreden vast.

Tags: