Blokker verkoopt Maxi Toys aan Portugees investeringsfonds

Shutterstock.com

Speelgoedwinkelketen Maxi Toys, met winkels in België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland, wordt overgenomen door investeerder Green Swan. Dat Portugese fonds verwierf vorig jaar ook al de Spaanse en Portugese activiteiten van Toys ‘R’ Us.

 

Expansie wordt voortgezet

Green Swan neemt alle activiteiten, winkels en logistieke operaties van Maxi Toys over. Financiële details werden niet bekend gemaakt. Het durfkapitaalfonds heeft een strategische focus op de speelgoedsector: in augustus 2018 nam het fonds reeds de Spaanse en Portugese activiteiten van Toys ‘R’ Us over. De investeringsgroep wil de expansie van Maxi Toys voortzetten en fors inzetten op innovatie en een gepersonaliseerd winkelavontuur. CEO Alain Hellebaut blijft daarbij aan het roer.

 

“Dankzij deze overname zal Maxi Toys vooruitgang kunnen blijven boeken op het omnichannel-groeipad dat we hebben uitgestippeld op het domein van marketing, management en klantbeleving. Binnen de nieuwe groep zal Maxi Toys de kans krijgen zich verder te ontplooien als een internationaal merk,” zegt hij. De synergie met de overige speelgoedactiviteiten van Green Swan moet resulteren in schaalvoordelen en innovatie. 

 

De verkoop is goed nieuws voor de 1100 medewerkers van de keten, en ook voor Blokker Holding, dat zich nu verder kan focussen op het operationele management en de verkoop van de andere bedrijven, aldus CEO Michiel Witteveen. De speelgoedsector heeft het moeilijk: retailers lijden onder e-commerce. Naast de ondergang van Toys ‘R’ Us bleek vorig jaar dat ook de Franse keten La Grande Récré zich in financiële problemen bevond. In het kader van een reddingsplan gaf die retailer de Belgische markt op.