BLSC reikt Shopping Awards 2016 uit | RetailDetail

BLSC reikt Shopping Awards 2016 uit

BLSC reikt Shopping Awards 2016 uit

Op 13 oktober heeft de Belgian Luxembourg Council of Retail and Shopping Centers (BLSC) voor de zevende keer de Shopping Awards uitgereikt. Voor het eerst werd er ook een prijs uitgereikt voor het beste binnenstedelijke project.

Juttu beste nieuwkomer

Winnaar in de categorie Shopping Centers is Grands Prés, Shopping de Wallonie uit Bergen. Be-Mine Boulevards uit Beringen ging aan de haal met de hoofdprijs in de categorie Retail Parks, terwijl Le Toison d’Or uit Brussel de allereerste laureaat was in de categorie binnenstedelijke projecten.

 

Daarnaast verkoos een nationale jury Juttu als beste nieuwkomer op de markt, Carrefour als beste innoverende retailer en SOS Valentijn van het Wijnegem Shopping Center als de beste marketingactie.

 

Tijdens het event werd ook de nieuwe voorzitter van de BLSC voorgesteld: Filip de Bois van Redevco neemt daar de plaats in van Luc Plasman. Die stond acht jaar aan het hoofd van de organisatie, maar zal van het einde van het jaar de functie van secretaris-generaal op zich nemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.