Bol.com bouwt 50.000m² fulfilmentcenter bij

Foto: Bol.com

Bol.com start met de uitbreiding van zijn logistieke centrum in Waalwijk: tegen 2021 komt daar nog eens 50.000 m² aan ruimte bij. Het nieuwe gebouw komt er vooral voor de externe handelaars die via het platform van Bol.com verkopen.

 

Voor de 20.000 aangesloten handelaars

Bol.com rekent op gemiddeld 30% jaarlijkse groei en om die groei bij te benen, breidt het e-commerceplatform zijn logistiek centrum in Waalwijk verder uit. Het nieuwe complex van 50.000 m² zal in 2021 worden aangesloten op het huidige fulfilmentcenter. Zo moeten steeds meer verkooppartners hun producten in Waalwijk kunnen stockeren en er de logistieke afwikkeling van de bestellingen laten doen. “Als in 2021 de uitbreiding in gebruik wordt genomen, zal een groot deel van de verstuurde pakketjes dan ook gevuld zijn met artikelen van onze partners”, aldus algemeen directeur Huub Vermeulen.

 

“De laatste jaren is de ontwikkeling en groei van onze winkel sterk te danken aan het aanbod van de inmiddels meer dan 20.000 lokale ondernemers die via Bol.com verkopen. We verwachten dat onze Belgische en Nederlandse ondernemers binnen twee jaar meer dan 50% van alle verkopen via Bol.com zullen realiseren”, legt de topman immers uit. 

 

Ook kantoor in Antwerpen

Om nog meer Belgische handelaars op de marktplaats te krijgen, opent de online retailer ook een bijkantoor in Antwerpen, zo maakt Vermeulen bekend. Zo wil het bedrijf “meer Belgische handelaars ondersteunen bij de verkoop van hun assortiment op Bol.com”.

 

Het nieuwe logistieke centrum moet tegen 2021 minstens honderd nieuwe banen opleveren, waarvan ook enkele in het hoofdkantoor in Utrecht. Logistiekpartner Ingram zal vanaf 2020 medewerkers beginnen werven. Recent kwam het distributiecentrum van Bol.com weliswaar nog in opspraak omwille van hoge werkdruk en zware arbeidsomstandigheden.