Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen
Foto bol.com

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

 

Ruimte voor partners

“Met dit fulfilmentcentrum moeten we de komende jaren wel even verder kunnen,” verklaarde algemeen directeur Huub Vermeulen van bol.com tegenover RetailDetail in september vorig jaar. Dat was wat te bescheiden, want vooral de sterke groei van de marktplaats maakt een uitbreiding noodzakelijk. Sinds 2011 immers verkopen meer dan 21.000 Nederlandse en Belgische ondernemers hun artikelen via bol.com, en een deel van hen besteedt ook de logistiek uit aan de e-commercespeler. Daardoor heeft het bedrijf nood aan meer ruimte.

 

Die komt er ook: het distributiecentrum zal na de uitbreiding verdubbeld zijn in grondoppervlakte tot 100.000 m². Daarmee neemt dus ook de opslagcapaciteit fors toe voor partners. Shoppers zullen dan voor een groter deel van het online aanbod kunnen rekenen op levering op zondag, ‘s avonds of binnen een paar uur na bestelling. De bouwwerken starten in de eerste helft van 2019 en verlopen in fases om de dagelijkse werking op het dc niet te verstoren. Naar verwachting zal het nieuwe gedeelte in de loop van 2021 officieel in gebruik worden genomen.