Bpost stelt pakjesautomaten open voor de concurrentie

Bpost stelt pakjesautomaten open voor de concurrentie
(c) Cubee

Voortaan kunnen ook andere koerierbedrijven pakjes deponeren en ophalen in de 150 automaten die bpost in heel België heeft geïnstalleerd bij supermarkten en treinstations, met dank aan ‘de Buren’ uit Nederland.

Nieuwe naam, nieuwe aanpak

Tot nog toe konden enkel bedrijven die samenwerkten met bpost ‑ het ging dan onder meer om Zalando, Bol.com, Torfs of nog Decathlon ‑ hun online bestellingen in de ‘lockers’ deponeren. Daar komt nu dus verandering in: voortaan zijn de automaten ook toegankelijk voor (r)etailers die voor hun online bestellingen een concurrent van bpost inschakelen. Er is al een akkoord met DPD en GLS, zo laat bpost weten.

 

Ter gelegenheid van de openstelling van de lockers voor andere koerierdiensten voert bpost ook een naamsverandering door: de automaten gaan voortaan ‘Cubee’ heten. Een en ander is het gevolg van de intrede van bpost in ‘de Buren’, in oktober vorig jaar. Dat Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in onbemande afhaalpunten die voor iedereen toegankelijk zijn.

 

Bpost zet trouwens volop in op de pakjesautomaten: tegen eind volgend jaar wil het bedrijf er 450 hebben geïnstalleerd, dat zijn er drie keer meer dan vandaag.