Bpost stelt pakjesautomaten open voor de concurrentie

Bpost stelt pakjesautomaten open voor de concurrentie

Bpost stelt pakjesautomaten open voor de concurrentie
(c) Cubee

Voortaan kunnen ook andere koerierbedrijven pakjes deponeren en ophalen in de 150 automaten die bpost in heel België heeft geïnstalleerd bij supermarkten en treinstations, met dank aan ‘de Buren’ uit Nederland.

Nieuwe naam, nieuwe aanpak

Tot nog toe konden enkel bedrijven die samenwerkten met bpost ‑ het ging dan onder meer om Zalando, Bol.com, Torfs of nog Decathlon ‑ hun online bestellingen in de ‘lockers’ deponeren. Daar komt nu dus verandering in: voortaan zijn de automaten ook toegankelijk voor (r)etailers die voor hun online bestellingen een concurrent van bpost inschakelen. Er is al een akkoord met DPD en GLS, zo laat bpost weten.

 

Ter gelegenheid van de openstelling van de lockers voor andere koerierdiensten voert bpost ook een naamsverandering door: de automaten gaan voortaan ‘Cubee’ heten. Een en ander is het gevolg van de intrede van bpost in ‘de Buren’, in oktober vorig jaar. Dat Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in onbemande afhaalpunten die voor iedereen toegankelijk zijn.

 

Bpost zet trouwens volop in op de pakjesautomaten: tegen eind volgend jaar wil het bedrijf er 450 hebben geïnstalleerd, dat zijn er drie keer meer dan vandaag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.