Brasschaat pakt leegstand Bredabaan aan | RetailDetail

Brasschaat pakt leegstand Bredabaan aan

Brasschaat pakt leegstand Bredabaan aan
Shutterstock

Het gemeentebestuur van Brasschaat heeft City Cubes de opdracht gegeven om op zoek te gaan naar tijdelijke invullingen voor leegstaande panden op de Bredabaan, de lokale winkelstraat.

 

Geen concurrentie

In een eerste fase moet City Cubes vooral eigenaars van leegstaande panden zover krijgen dat ze de winkels ook tijdelijk verhuren aan pop-upwinkels. “We willen zoveel mogelijk pop-ups zien op de Bredabaan. City Cubes zal ons daarbij begeleiden. Misschien krijgen de mensen die de pop-ups openen de smaak te pakken en willen ze blijven”, zegt economieschepen Philip Cools aan GVA.

 

Die pop-ups mogen wel geen extra concurrentie vormen voor de aanwezige handelaars op de Bredabaan. ““De pop-ups moeten een aanvulling vormen op het bestaande aanbod. Dat zal natuurlijk niet makkelijk zijn, maar het is het proberen waard”, aldus Cools. Het gemeentebestuur merkt de voorbije 18 maanden al een daling in het aantal leegstaande winkels, maar wil met dit project die daling versnellen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.