Brillenketen Hans Anders opnieuw in de etalage

Brillenketen Hans Anders opnieuw in de etalage

Brillenketen Hans Anders opnieuw in de etalage

Brillenketen Hans Anders staat weer te koop. Een eerdere poging in maart ging niet door omdat kandidaten naar verluidt afknapten op de te hoge vraagprijs, maar nu de markt weer aantrekt, waagt de eigenaar een nieuwe poging.

Is 300 miljoen euro nu wel haalbaar?

Volgens het Financieele Dagblad is een aantal potentiële overnemers al gecontacteerd door zakenbank Rothschild. Als kandidaat-overnemers circuleren de namen van investeringsfondsen 3i, CVC en Lion Capital. CVC is al eigenaar van de Scandinavische brillenketen Synsam. 3i was volgens diverse bronnen in maart lang in de race maar haakte uiteindelijk toch af. Lion Capital is dan weer eigenaar van de Franse brillenketen Alain Afflelou (al zou die volgens Franse media mogelijk naar de beurs worden gebracht).

 

Centrale vraag is of de vraagprijs van maart ‑ een slordige 300 miljoen euro ‑ nu wél haalbaar is. Volgens het FD is die kans alvast “groter geworden, omdat de resultaten een opgaande lijn laten zien volgens ingewijden. Het brutobedrijfsresultaat zou gegroeid zijn naar circa 33 miljoen euro, waar dat eerder rond de 30 miljoen lag. Vooral de vernieuwing van de 250 winkels die de keten in Nederland heeft, zou hebben geleid tot forse extra omzetten.”

 

Hans Anders werd in 1982 opgericht in Rotterdam en is sinds 2011 eigendom van de investeringsgroepen Alpha en Alpinvest. Behalve 250 verkooppunten in zijn thuisland heeft Hans Anders nog 100 winkels in België en is de groep ook in Frankrijk en Zweden actief. Hans Anders zou dit jaar afstevenen op een omzet van bijna 200 miljoen euro, een groei met 10% tegenover een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.