Brillenketen Hans Anders opnieuw in de etalage

Brillenketen Hans Anders opnieuw in de etalage

Brillenketen Hans Anders opnieuw in de etalage

Brillenketen Hans Anders staat weer te koop. Een eerdere poging in maart ging niet door omdat kandidaten naar verluidt afknapten op de te hoge vraagprijs, maar nu de markt weer aantrekt, waagt de eigenaar een nieuwe poging.

Is 300 miljoen euro nu wel haalbaar?

Volgens het Financieele Dagblad is een aantal potentiële overnemers al gecontacteerd door zakenbank Rothschild. Als kandidaat-overnemers circuleren de namen van investeringsfondsen 3i, CVC en Lion Capital. CVC is al eigenaar van de Scandinavische brillenketen Synsam. 3i was volgens diverse bronnen in maart lang in de race maar haakte uiteindelijk toch af. Lion Capital is dan weer eigenaar van de Franse brillenketen Alain Afflelou (al zou die volgens Franse media mogelijk naar de beurs worden gebracht).

 

Centrale vraag is of de vraagprijs van maart ‑ een slordige 300 miljoen euro ‑ nu wél haalbaar is. Volgens het FD is die kans alvast “groter geworden, omdat de resultaten een opgaande lijn laten zien volgens ingewijden. Het brutobedrijfsresultaat zou gegroeid zijn naar circa 33 miljoen euro, waar dat eerder rond de 30 miljoen lag. Vooral de vernieuwing van de 250 winkels die de keten in Nederland heeft, zou hebben geleid tot forse extra omzetten.”

 

Hans Anders werd in 1982 opgericht in Rotterdam en is sinds 2011 eigendom van de investeringsgroepen Alpha en Alpinvest. Behalve 250 verkooppunten in zijn thuisland heeft Hans Anders nog 100 winkels in België en is de groep ook in Frankrijk en Zweden actief. Hans Anders zou dit jaar afstevenen op een omzet van bijna 200 miljoen euro, een groei met 10% tegenover een jaar eerder.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.