Bruna geeft logistiek over aan Quantore | RetailDetail

Bruna geeft logistiek over aan Quantore

Bruna geeft logistiek over aan Quantore

Winkelketen Bruna gaat zijn logistieke invulling in de toekomst overlaten aan Quantore, opdat er minder leveringen zouden worden gedaan aan de winkels: momenteel werken die immers nog met heel wat verschillende leveranciers.

Minder leveranciers

Het wordt nu de taak van Quantore om het systeem te stroomlijnen: het zal optreden als ketenregisseur en gaat de hoeveelheden die naar de winkels coördineren. Met de samenwerking gaat Bruna ook terug van meer dan 100 leveranciers naar slechts zes. "Dit is een enorme stap vooruit," zegt algemeen directeur Fred Zeegers: "We krijgen dankzij het partnerschap met Quantore een transparanter en centraler logistiek systeem, waarbij meer inzicht bestaat in de leveranties en we beter kunnen sturen."

 

Bruna is de laatste tijd wel meer bezig met het uitbesteden van bepaalde aspecten binnen de keten. Zo maakte het begin februari al bekend dat GiftFor2 de volledige controle krijgt over alles wat met cadeau- en belevenisboxen te maken heeft. Uitgeverij Paperclip van zijn kant is dan weer verantwoordelijk voor wenskaarten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.