Bruna geeft logistiek over aan Quantore | RetailDetail

Bruna geeft logistiek over aan Quantore

Bruna geeft logistiek over aan Quantore

Winkelketen Bruna gaat zijn logistieke invulling in de toekomst overlaten aan Quantore, opdat er minder leveringen zouden worden gedaan aan de winkels: momenteel werken die immers nog met heel wat verschillende leveranciers.

Minder leveranciers

Het wordt nu de taak van Quantore om het systeem te stroomlijnen: het zal optreden als ketenregisseur en gaat de hoeveelheden die naar de winkels coördineren. Met de samenwerking gaat Bruna ook terug van meer dan 100 leveranciers naar slechts zes. "Dit is een enorme stap vooruit," zegt algemeen directeur Fred Zeegers: "We krijgen dankzij het partnerschap met Quantore een transparanter en centraler logistiek systeem, waarbij meer inzicht bestaat in de leveranties en we beter kunnen sturen."

 

Bruna is de laatste tijd wel meer bezig met het uitbesteden van bepaalde aspecten binnen de keten. Zo maakte het begin februari al bekend dat GiftFor2 de volledige controle krijgt over alles wat met cadeau- en belevenisboxen te maken heeft. Uitgeverij Paperclip van zijn kant is dan weer verantwoordelijk voor wenskaarten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.