Bruna geeft logistiek over aan Quantore

Bruna geeft logistiek over aan Quantore

Winkelketen Bruna gaat zijn logistieke invulling in de toekomst overlaten aan Quantore, opdat er minder leveringen zouden worden gedaan aan de winkels: momenteel werken die immers nog met heel wat verschillende leveranciers.

Minder leveranciers

Het wordt nu de taak van Quantore om het systeem te stroomlijnen: het zal optreden als ketenregisseur en gaat de hoeveelheden die naar de winkels coördineren. Met de samenwerking gaat Bruna ook terug van meer dan 100 leveranciers naar slechts zes. "Dit is een enorme stap vooruit," zegt algemeen directeur Fred Zeegers: "We krijgen dankzij het partnerschap met Quantore een transparanter en centraler logistiek systeem, waarbij meer inzicht bestaat in de leveranties en we beter kunnen sturen."

 

Bruna is de laatste tijd wel meer bezig met het uitbesteden van bepaalde aspecten binnen de keten. Zo maakte het begin februari al bekend dat GiftFor2 de volledige controle krijgt over alles wat met cadeau- en belevenisboxen te maken heeft. Uitgeverij Paperclip van zijn kant is dan weer verantwoordelijk voor wenskaarten.

Tags: