Brussel deelt cadeaucheques uit aan zondagshoppers

Brussel deelt cadeaucheques uit aan zondagshoppers

Brussel deelt cadeaucheques uit aan zondagshoppers

In het kader van de 'I Shop on first sundays'-campagne heeft de stad Brussel beslist om 2.000 cadeaucheques te verdelen. Zo reageert Brussel op een beslissing van de handelaars van de Nieuwstraat om niet langer zondagsopeningen te organiseren.

2.000 cadeau- en kortingsbonnen

Het Brusselse stadsbestuur deelt in samenwerking met de Brusselse Kamer van Koophandel BECI 2.000 chequeboekjes uit om de "I Shop on First Sundays'-campagne een duwtje in de rug te geven en op zondag meer volk naar het stadscentrum te lokken. Het gaat om cadeau- en kortingsbonnen die de eerstvolgende drie koopzondagen geldig zijn in een dertigtal winkels in de Brusselse vijfhoek.

 

Behalve kortingsbonnen vinden de klanten er ook informatie over de geschiedenis en de achitectuur in de hoofdstad. "Gaan shoppen in het centrum van Brussel is ook van de gelegenheid gebruik maken om de charme van de stad en de vele monumenten te ontdekken", zegt Brussels schepen van Economische Zaken Marion Lemesre (MR) in een persbericht.

 

City 2 en Nieuwstraat doen niet meer mee

Het initiatief komt niet toevallig enkele dagen nadat de winkeliers van de Brusselse Nieuwstraat officieel beslist hebben om niet langer zondagsopeningen te organiseren. Na een evaluatie van de vorige openingen tijdens de eerste zondag van de maand vonden ze “zeer ontoereikende omzetcijfers”, die “de loonkosten niet dekken”. Bovendien neemt de omzet van de zaterdagen voorafgaand aan de zondagsopeningen af. Samengevat: de consumptie stijgt niet, maar wordt gespreid over twee dagen “met extra kosten”. En dus gooien de meeste winkeliers de handdoek in de ring.

 

Daarmee volgen de handelaars het voorbeeld van hun collega's van winkelcentrum City 2, die de zondagsopening enkele weken geleden al met een overgrote meerderheid van liefst 85% afschoten.

 

Op 3 september zullen alle winkels in de Nieuwstraat een laatste keer open zijn op zondag. Daarna zal dat enkel nog het geval zijn op de zondagen voorafgaand aan Kerstmis of bij het begin van de koopjesperiode.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.