Brussels subsidieproject OpenSoon toont resultaten

Brussels subsidieproject OpenSoon toont resultaten

Het subsidieproject OpenSoon, dat sinds 2010 opstartende Brusselse handelszaken ondersteunt, heeft voor het eerst resultaten getoond van het project. Zo werd er sinds 2010 al anderhalf miljoen aan subsidies uitgedeeld.

Betere overlevingskansen

Met dat geld werden maar liefst 102 handelszaken gesteund tijdens de oprichting. Daarbij bedrijven als café ‘Le Phare du Kanaal’ aan de Koolmijnenkaai in Molenbeek, het Brussels Beer Project in de Dansaertstraat en het biologisch restaurant ‘L’Estaminet’ in Schaarbeek.

 

Zaken die gebruik maken van OpenSoon, en daarbij ook advies en hulp krijgt van Atrium.Brussels, hebben twee keer zoveel kans om het meer dan drie jaar uit te houden dan het nationale gemiddelde, zeggen de initiatiefnemers van het project nu. In België sluit 25% van de handelszaken in de eerste drie jaar de deuren, bij zaken die deel uitmaken van OpenSoon is dat slechts 12%. “Deze cijfers tonen aan dat niet alleen de financiële steun, maar ook de professionele begeleiding in bijvoorbeeld de zoektocht naar een geschikte locatie zijn vruchten afwerpt”, aldus Arnaud Texier, CEO van Atrium.Brussels.

 

Ook dit jaar wordt er 350.000 euro vrijgemaakt voor 25 tot 30 projecten van toekomstige zelfstandigen. Binnenkort kunnen geïnteresseerden zich daarvoor aanmelden.