Brusselse retail houdt stand na aanslagen | RetailDetail

Brusselse retail houdt stand na aanslagen

Brusselse retail houdt stand na aanslagen

Uit cijfers van Roularta Business Information blijkt dat de handel in Brussel in de periode na de aanslagen goed heeft standgehouden: het aantal faillissementen in de eerste acht maanden van het jaar was zelfs het laagste sinds 2012.

Einde steunmaatregelen eind dit jaar

In de eerste acht maanden van 2016 werden 165 handelszaken failliet verklaard en daarnaast besloten nog eens 480 om zelf hun activiteiten stop te zetten. In beide gevallen gaat het over het laagste aantal sinds 2012. Het aantal faillissementen ligt ook 22% lager dan in 2015, bij het aantal stopzettingen is dat 11%.

 

Ook de horeca kreeg niet de zware klap te verduren die verwacht werd: in de eerste acht maanden werd 254 horecazaken failliet verklaard, exact hetzelfde aantal als een jaar eerder. "We zijn aangenaam verrast", aldus Christine Mattheeuws, voorzitter van ondernemersfederatie NSZ. Ze vreest wel dat de echte terugslag nog moet komen. Na de aanslagen is de regering op de proppen gekomen met een aantal steunmaatregelen, maar die vallen eind dit jaar weg.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.