BS Budgetstore failliet | RetailDetail

BS Budgetstore failliet

BS Budgetstore failliet

Discountketen BS Budgetstore is failliet verklaard door de rechtbank in Noord-Holland. Er is momenteel geen sprake van een doorstart.

Negatieve spiraal

"Door internetwinkels, de leegloop van winkelgebieden en afnemende bezoekersaantallen kon het bedrijf niet meer mee", laat een woordvoerder weten aan het Noordhollands Dagblad. Hij voegde er ook aan toe dat er de laatste tijd flink wat inspanningen waren geleverd om de keten terug rendabel te maken, maar dat het hen niet was gelukt om de negatieve spiraal te doorbreken.

 

BS Budgetstore had 14 vestigingen in Nederland, voornamelijk in de regio van Utrecht. Het verkocht voornamelijk speelgoed, huishoudelijke artikelen, verzorgingsproducten, gereedschap en cadeau-artikelen. De keten had ongeveer 75 medewerkers in dienst.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.