Carla Velghe nieuwe baas Hema België | RetailDetail

Carla Velghe nieuwe baas Hema België

Carla Velghe nieuwe baas Hema België

Volgens doorgaans goed ingelichte bronnen heeft Hema een nieuwe algemeen directeur voor België en Luxemburg: Carla Velghe komt over van Di, waar ze vier jaar werkzaam was.

"Team van countrymanagers is compleet"

De 45-jarige Velghe startte haar carrière in 1999 als marketingmanager bij ARS, waarna ze algemeen directeur werd bij Accent Jobs. Van 2009 tot 2012 was ze retaildirecteur bij Free Record Shop, waarna ze overstapte naar schoonheidswinkelketen Di. Bij Hema volgt ze Peter Antonissen op, die bij de keten amper twee maand lang verantwoordelijk was voor België.

 

"Ik ben erg blij met de komst van Carla. Ons team van countrymanagers is nu compleet. Met Carla zullen we verder vorm gaan geven aan de revitaliseringsdoelstelling in de Benelux en HEMA Worlds. Wij verwelkomen Carla graag en wensen haar veel succes binnen HEMA", zegt CEO Tjeerd Jegen daarover aan onze redactie.

 

Onze bron wist verder dat Antonissen terug de Britse tak van Hema gaat leiden, zoals hij dat ook van 2014 tot september van dit jaar al deed. Dat ontkent de Nederlandse keten echter: "Op een later moment maken we bekend wat Peter binnen Hema gaat doen", klinkt het bij monde van communicatieverantwoordelijke Nathalie Krüger, die stelt dat Sam MacGregor aanblijft als de verantwoordelijke voor het Verenigd Koninkrijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.