Carrefour Les Grands Prés wint Mercuriusprijs | RetailDetail

Carrefour Les Grands Prés wint Mercuriusprijs

Carrefour Les Grands Prés wint Mercuriusprijs

De opvolger van Medi-Market is gekend: de hypermarkt van Carrefour in winkelcentrum Les Grands Prés (Bergen) is het winkelconcept van het jaar. Juttu en Connections zijn de 'eredames'.

 

Hypermarkt heruitgevonden

Het concept van de hypermarkt heruitvinden: dat was de ambitie van de winkel die Carrefour Belgium bijna een jaar geleden heropende in Bergen. Missie geslaagd volgens de jury van de Mercuriusprijs: dat de retailer een bestaande winkelformule in een mature en traditionele markt ingrijpend wist te vernieuwen, maakte indruk op de juryleden. Het grote versaanbod, de bijzondere marktbeleving en de naadloze integratie van digitale technologie in de fysieke winkel, bleken doorslaggevende argumenten. 

 

De tweede plaats was voor Juttu, het lifestyleconcept van het team achter A.S. Adventure. De winkels zijn opgebouwd als een magazine waarin je als shopper van rubriek naar rubriek bladert. Je vindt er een eigenzinnige selectie van lokale en internationale merken in mode, decoratie en food. Juttu heeft ook oog voor duurzaamheid en onderscheidt zich ook door de manier waarop sociale media worden ingezet in de communicatiemix. 

 

Virtuele beleving

Op de derde plaats eindigde Connections Travel Store: in een sector die door digitale disruptie behoorlijk door elkaar wordt geschud, gelooft Connections in een nieuwe rol voor fysieke verkooppunten in de winkelstraat. Geen ‘reisbureaus’, wel echte belevingswinkels waarin bezoekers zich in een oogwenk op reis wanen dankzij de virtualrealityervaring en de themahoeken, ingericht in de sfeer van de bestemming.

 

Met de Mercuriusprijs bekroont Comeos, de federatie voor handel en diensten, jaarlijks het beste winkelconcept. Winnaars van de afgelopen jaren waren Medi-Market, de kruising tussen een gezondheidssupermarkt en een apotheek (2015), de Hunkemöller Flagshipstore in Antwerpen (2014) en Le Pain Quotidien (2013). 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.