Carrefour wil honderd winkelcentra kopen | RetailDetail

Carrefour wil honderd winkelcentra kopen

Carrefour wil honderd winkelcentra kopen

Carrefour zou in gesprek zijn met vastgoedgroep Klepierre over de aankoop van mogelijk meer dan honderd winkelcentra, om zo de Europese hypermarkten terug op het juiste spoor te kunnen zetten.

1,7 miljard euro

De winkelcentra zijn momenteel nog eigendom van Kleppiere en bevinden zich in Frankrijk, Spanje en Italië. Beide bedrijven hebben al toegegeven dat er inderdaad gesprekken aan de gang zijn, maar dat er nog geen overeenkomst is gesloten. Verdere commentaar willen ze pas geven wanneer de deal van zo'n 1,7 miljard euro rond is.

 

In 2000 verkocht Carrefour nog 150 winkelcentra aan Kleppiere, om zo schulden weg te werken en om te kunnen investeren in internationale expansie. Door de winkelcentra terug te kopen kan Carrefour huurgelden innen, terwijl ze ook 150 van haar 220 hypermarkten renoveert. Dat moet gebeuren over de volgende drie jaren, om zo klanten terug naar de winkels te lokken.

 

Volgens Le Figaro zou Carrefour de helft van het geld bij de deal zelf inbrengen, terwijl het de rest bij investeerders zou gaan halen. Daarom is het nu op zoek naar vijf à zes investeerders, die elk 100 tot 200 miljoen euro willen neertellen. CEO George Plassat heeft van bij zijn aantreden in mei 2012 gezegd dat er geld te verdienen viel met het uitbaten van winkelcentra.


Carrefour is de tweede grootste retailer in Europa, maar heeft het al jaren moeilijk. Vooral het concept van de hypermarkt, dat Carrefour zelf mee lanceerde, staat sterk onder druk, omdat consumenten steeds meer lokaal winkelen.


Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.