Cartamundi gaat Play-Doh produceren | RetailDetail

Cartamundi gaat Play-Doh produceren

Cartamundi gaat Play-Doh produceren

Het Turnhoutse Cartamundi en de Amerikaanse speelgoedreus Hasbro hebben een overeenkomst gesloten rond de productie van de boetseerklei Play-Doh. Die productie verhuist binnenkort naar een fabriek van Cartamundi.

“Zeer trots”

Hasbro laat Play-Doh momenteel nog produceren in Turkije en China, maar binnenkort verhuist de productie dus naar een fabriek van Cartamundi in de Verenigde Staten. Daar nam de Turnhoutse speelkaartenfabrikant in 2015 twee fabrieken over van de Amerikaanse multinational. CEO Chris van Doorslaer is verheugd dat zijn bedrijf naast onder andere Monopoly nu ook Play-Doh overneemt: “De toevoeging van Play-Doh zal onze samenwerking verder intensifiëren en ligt volledig in de lijn van onze strategie om samen met onze klanten te groeien”, zei de topman volgens Made in Kempen.

 

Cartamundi kon in de fabriek in Massachusetts al dertig nieuwe banen creëren sinds de overname en met de productie van Play-Doh komen er daar nog eens twintig bij. In totaal zullen er dan ongeveer 480 werknemers aan de slag zijn. De overname legt de fabriek trouwens geen windeieren, want sinds Cartamundi er de plak zwaait, groeide die al met 13,5%.

 

“We herbekijken geregeld onze globalsourcingstrategie en maken afspraken om de productie te optimaliseren”, zegt Hasbro-CEO Brian Goldner. “We bezitten zelf geen fabrieken, maar laten de producten fabriceren bij een wereldwijd netwerk van partners. Dit model laat ons toe om afspraken te maken wanneer zich opportuniteiten voordoen.”

 

Marktleider

Cartamundi is al een tijdje wereldwijd marktleider op vlak van de productie van speelkaarten en kaarten voor spellen, maar wil ook uitgroeien tot marktleider in de productie van bordspellen. In dat opzicht nam het in 2015 twee fabrieken van Hasbro over. "We beschouwen dit als een mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf", zei Van Doorslaer daar toen over. "Door deze overname zullen we nu ook wereldmarktleider worden in de productie van bordspellen."

 

Hasbro van zijn kant besloot de productiefaciliteiten te verkopen, zodat het zich kan focussen op de ontwikkeling van zijn merken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.