CB levert niet meer aan V&D

CB levert niet meer aan V&D

CB levert sinds 23 januari geen boeken meer aan warenhuisketen V&D. Dit nadat de kredietlimiet van V&D door kredietverzekeraar Coface op nul werd gezet. CB zegt wel dat V&D geen betalingsachterstand heeft.

Geen risico

CB wil geen risico lopen door toch nog nieuwe boeken te leveren en heeft daarom beslist om de leveringen te stoppen. Zo moeten de uitgeverijen niet vrezen voor onbetaalde facturen.


De Groep Algemene Uitgevers (GAU) laat ondertussen verstaan dat ook zij afwachten hoe de situatie de komende periode verder zal ontwikkelen. "Wij zitten niet aan tafel bij wat voor onderhandelingen dan ook. Ik weet niet meer dan wat iedereen in de krant kan lezen", aldus Martijn David, secretaris bij GAU aan Boekblad.


Hij hoopt wel dat V&D zal verdergaan, want volgens hem is de keten een grotere verkoper van boeken dan veel mensen zouden verwachten. "De keten heeft nog altijd een behoorlijk aantal vestigingen, vaak in binnensteden, met allemaal een boekenafdeling. Niemand zit erop te wachten dat die verdwijnen."

Tags: