CB levert niet meer aan V&D | RetailDetail

CB levert niet meer aan V&D

CB levert niet meer aan V&D

CB levert sinds 23 januari geen boeken meer aan warenhuisketen V&D. Dit nadat de kredietlimiet van V&D door kredietverzekeraar Coface op nul werd gezet. CB zegt wel dat V&D geen betalingsachterstand heeft.

Geen risico

CB wil geen risico lopen door toch nog nieuwe boeken te leveren en heeft daarom beslist om de leveringen te stoppen. Zo moeten de uitgeverijen niet vrezen voor onbetaalde facturen.


De Groep Algemene Uitgevers (GAU) laat ondertussen verstaan dat ook zij afwachten hoe de situatie de komende periode verder zal ontwikkelen. "Wij zitten niet aan tafel bij wat voor onderhandelingen dan ook. Ik weet niet meer dan wat iedereen in de krant kan lezen", aldus Martijn David, secretaris bij GAU aan Boekblad.


Hij hoopt wel dat V&D zal verdergaan, want volgens hem is de keten een grotere verkoper van boeken dan veel mensen zouden verwachten. "De keten heeft nog altijd een behoorlijk aantal vestigingen, vaak in binnensteden, met allemaal een boekenafdeling. Niemand zit erop te wachten dat die verdwijnen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.