CB levert niet meer aan V&D | RetailDetail

CB levert niet meer aan V&D

CB levert niet meer aan V&D

CB levert sinds 23 januari geen boeken meer aan warenhuisketen V&D. Dit nadat de kredietlimiet van V&D door kredietverzekeraar Coface op nul werd gezet. CB zegt wel dat V&D geen betalingsachterstand heeft.

Geen risico

CB wil geen risico lopen door toch nog nieuwe boeken te leveren en heeft daarom beslist om de leveringen te stoppen. Zo moeten de uitgeverijen niet vrezen voor onbetaalde facturen.


De Groep Algemene Uitgevers (GAU) laat ondertussen verstaan dat ook zij afwachten hoe de situatie de komende periode verder zal ontwikkelen. "Wij zitten niet aan tafel bij wat voor onderhandelingen dan ook. Ik weet niet meer dan wat iedereen in de krant kan lezen", aldus Martijn David, secretaris bij GAU aan Boekblad.


Hij hoopt wel dat V&D zal verdergaan, want volgens hem is de keten een grotere verkoper van boeken dan veel mensen zouden verwachten. "De keten heeft nog altijd een behoorlijk aantal vestigingen, vaak in binnensteden, met allemaal een boekenafdeling. Niemand zit erop te wachten dat die verdwijnen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.