Ceconomy wil af van belang in Metro

Shutterstock.com

MediaMarkt-moeder Ceconomy is in gesprek met investeringsgroep EP Investment over een mogelijke verkoop van haar belang in Metro, de voedingsgroep die de ketens Makro, Metro en Real uitbaat.

 

Koers onder druk

"Een beslissing of en onder welke voorwaarden en condities een koopovereenkomst kan worden gesloten, is nog niet genomen," zei Ceconomy in een verklaring. Het nieuws komt een paar dagen nadat de Duitse familiale investeringsgroep Haniel had toegestemd om een aandeel van 7,3% in Metro aan EP Investment te verkopen voor een niet nader genoemd bedrag. De koper heeft ook een optie genomen op de resterende participatie van 15,2% die Haniel nog in handen heeft. De aandeelhoudersstructuur bij Metro staat dus voor een ingrijpende verandering.  

 

Ceconomy bezit ongeveer 10% van de aandelen in Metro. Die participatie echter weegt op het bedrijfsresultaat van de groep: het Metro-aandeel daalt immers, onder andere als gevolg van een herstructurering op de Russische markt, en daar voelt dus ook de elektronicagroep de gevolgen van. Metro en Ceconomy gaan sinds vorig jaar als aparte bedrijven verder na de splitsing van het vroegere Metro Group. Die splitsing moest beide bedrijven jaarlijks tot drie procent omzetgroei opleveren, maar die belofte werd tot nu toe nog niet waargemaakt.