Centraal Boekenhuis stopt leveringen Polare | RetailDetail

Centraal Boekenhuis stopt leveringen Polare

Centraal Boekenhuis stopt leveringen Polare

Het Centraal Boekhuis heeft per direct de leveringen aan Polare stopgezet omdat de boekenketen een te grote betaalachterstand zou hebben. Polare is eigendom van ProCures, dat ook eigenaar is van het noodlijdende Free Record Shop.

Op zoek naar oplossing

Polare heeft al een tijdje een betalingsregeling met het Centraal Boekhuis: zo kon het toch nog boeken geleverd krijgen, terwijl het de schulden bij de leverancier afbouwde. Nu zou de keten volgens Het Parool echter meerdere betalingen gemist hebben. Polare is momenteel in gesprek met het Centraal Boekhuis om een oplossing te vinden.

 

"Het is pas gebeurd. Op dit moment praat ProCures met het Centraal Boekhuis over een oplossing. Die moet wel komen, anders is dit de doodsteek voor de winkels. Dit kan Polare zich niet veroorloven", laat een woordvoerder van ProCures weten tegenover de krant. Polare ontstond onlangs, toen Selexyz en De Slegte fusioneerden.

 

De uitgevers achter het Centraal Boekhuis willen maar al te graag tot een oplossing komen met Polare. Dat is immers de grootste boekenketen in Nederland en het is ook in hun belang dat hun boeken in de winkels van de keten liggen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.