Centraal Boekenhuis stopt leveringen Polare

Centraal Boekenhuis stopt leveringen Polare

Het Centraal Boekhuis heeft per direct de leveringen aan Polare stopgezet omdat de boekenketen een te grote betaalachterstand zou hebben. Polare is eigendom van ProCures, dat ook eigenaar is van het noodlijdende Free Record Shop.

Op zoek naar oplossing

Polare heeft al een tijdje een betalingsregeling met het Centraal Boekhuis: zo kon het toch nog boeken geleverd krijgen, terwijl het de schulden bij de leverancier afbouwde. Nu zou de keten volgens Het Parool echter meerdere betalingen gemist hebben. Polare is momenteel in gesprek met het Centraal Boekhuis om een oplossing te vinden.

 

"Het is pas gebeurd. Op dit moment praat ProCures met het Centraal Boekhuis over een oplossing. Die moet wel komen, anders is dit de doodsteek voor de winkels. Dit kan Polare zich niet veroorloven", laat een woordvoerder van ProCures weten tegenover de krant. Polare ontstond onlangs, toen Selexyz en De Slegte fusioneerden.

 

De uitgevers achter het Centraal Boekhuis willen maar al te graag tot een oplossing komen met Polare. Dat is immers de grootste boekenketen in Nederland en het is ook in hun belang dat hun boeken in de winkels van de keten liggen.

Tags: