CEO Beate Uhse vertrekt alweer na paar maanden | RetailDetail

CEO Beate Uhse vertrekt alweer na paar maanden

CEO Beate Uhse vertrekt alweer na paar maanden

Nathal van Rijn verlaat na vier maanden alweer zijn positie als CEO van het Duitse Beate Uhse. Volgens de raad van bestuur hebben beide partijen besloten dat de samenwerking niet zou werken en dus gaan ze elk hun eigen weg.

Belgische COO neemt taken waar

Van Rijn was tot oktober directievoorzitter bij Rabobank, maar verliet die positie om aan de slag te gaan bij het Duitse eroticaconcern Beate Uhse. Nu laat de raad van bestuur echter weten dat Van Rijn het bedrijf opnieuw verlaten heeft. Een woordvoerder liet aan Elsevier weten dat zowel het bestuur als Van Rijn aanvoelden dat het niet ging werken.

 

De taken van de Nederlander Van Rijn worden tijdelijk waargenomen door de Belgische COO Dennis Van Allemeersch. Ondertussen zoekt Beate Uhse naar een geschikte opvolger, die net als Van Rijn de opdracht krijgt om de dalende trend bij Beate Uhse te keren. In de eerste zes maanden van 2016 was de omzet immers weer fors gedaald en ook online was er geen sprake van vooruitgang.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.