CFO Ivo Vliegen vliegt uit bij Hema

Gevel van winkel Hema in Arnhem
photosis / Shutterstock.com

CFO Ivo Vliegen vertrekt op 1 maart bij Hema. Hij geeft het roer door aan voormalig Praxis-topman Joost de Beijer en geeft aan het bedrijf te verlaten naar aanleiding van de afronding van de overname van Hema.

 

Intensieve periode afsluiten

Nu de overname van Hema is afgerond, verlaat CFO Ivo Vliegen de retailketen. Al bij de bekendmaking van die transactie zou de Belg hebben aangegeven nog maximum een jaar te blijven, aangezien zijn vijfjarige loopbaan bij Hema door "een grote herfinanciering en een bedrijfsovername heel intensief" was.

 

Vooral het afronden van de deal met Jumbo is volgens Vliegen een passend moment om de fakkel over te dragen. CEO Tjeerd Jegen noemt het vertrek wel "persoonlijk jammer", maar de financieel directeur zegt zich te willen bezinnen en tijd door te brengen met zijn familie. Daarna zou hij wel weer een nieuwe uitdaging aan willen gaan.

 

Vliegen wordt vervangen door Joost de Beijer, die tot voor kort algemeen directeur was bij doe-het-zelfketen Praxis. Eerder bekleedde De Beijer nog verschillende financiële en operationele managementfuncties bij Arthur Andersen, Deloitte en Shell.