Cheaptickets.nl en Booking.com gaan samen in zee | RetailDetail

Cheaptickets.nl en Booking.com gaan samen in zee

Cheaptickets.nl en Booking.com gaan samen in zee

Reissites Cheaptickets.nl en Booking.com gaan met elkaar in zee: het hotelassortiment van Booking.com wordt voortaan ook aangeboden op de website van vliegticketverkoper Cheapticket.nl. Zo hopen beide sites hun omzet verder omhoog te schroeven.

Aanval op klassieke reisbureaus

De samenwerking wordt gezien als een aanval op de al bedreigde 'klassieke' reisbureaus. Met de samenwerking bereiken de twee partners in Nederland immers miljoenen consumenten.

 

In het Financieele Dagblad laat Travix, het moederbedrijf van de vliegticketaanbieder, weten de geplande beursgang te annuleren om zich komende tijd focussen op nieuwe overnames in de online reisbranche. Tot voor kort was de holding nog eigenaar van hotelsite Easytobook.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.