Checklist voor heropstart: waar moeten retailers aan denken?

Amerikaanse retailfederatie publiceert checklist voor heropstart
Foto: Shutterstock.com

De National Retail Federation heeft een checklist gepubliceerd om retailers te helpen bij de heropening na de lockdown. Wij vatten de opvallendste punten samen.

 

Algemene richtlijnen

De checklist is opgesteld door leden en deskundigen en geeft een overzicht van de belangrijkste algemene maatregelen die overwogen moeten worden. Uiteraard is elk bedrijf uniek en zijn er mogelijk nog bijkomende specifieke maatregelen nodig. De lijst bevat aanbevelingen en aandachtspunten op het gebied van personeelsbeleid, logistiek en gezondheid.

 

De NRF pleit onder meer voor het een evaluatie van het huidige personeelsbeleid om na te gaan in hoeverre het beantwoordt aan de nieuwe omstandigheden. Er moet een duidelijk plan zijn om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, maar er zijn ook procedures nodig die bepalen hoe om te gaan met een mogelijke besmetting binnen de onderneming, en hoe werknemers die behoren tot kwetsbare groepen het best beschermd kunnen worden.

 

Op vlak van logistiek en faciliteiten bevat de checklist een hele reeks aanbevelingen over de heropening zelf. Gaat het bedrijf in zijn geheel open of gelden er beperkingen? Welke aanpassingen moeten er gebeuren in de magazijnen en winkels? Moeten de openingsuren worden gewijzigd? Het zijn slechts enkele vragen die hier aan bod komen.

 

Van signalisatie tot instructies

Ten slotte zijn er een heleboel maatregelen en aanbevelingen inzake veiligheid en gezondheid. Het gaat onder meer om het aanbrengen van signalisatie en markeringen in de winkels opdat iedereen de ‘social distancing’ regels zou respecteren. Verder moet het personeel voldoende opleiding en informatie krijgen, zodat ze weten hoe ze dienen om te gaan met bijvoorbeeld mondmaskers.

 

De volledige checklist is hier te vinden, al het nodige materiaal om zelf je winkel te beschermen tegen het coronavirus vind je ook in de gespecialiseerde RetailDetail-webshop.