Christel Delberghe wordt nieuwe directeur EuroCommerce

EuroCommerce

EuroCommerce, de belangenverdediger van de Europese retailers, koos voor een interne kandidaat om algemeen directeur Christian Verschueren op te volgen: Christel Delberghe werkt al 20 jaar voor de organisatie.

 

“Enorme uitdagingen”

Op 15 november neemt Christel Delberghe bij EuroCommerce het roer over van algemeen directeur Christian Verschueren, die eerder dit jaar z’n vertrek aankondigde na tien jaar aan het hoofd van de belangenorganisatie. Delberghe kwam als allerbeste uit de bus na een grondig en competitief wervingsproces, zegt voorzitter Juan Manuel Morales. Hij is “onder de indruk van Christels kennis van en passie voor de retail- en groothandelssector, die zij de afgelopen 20 jaar in verschillende functies binnen EuroCommerce heeft vervuld.”
 

Christel Delberghe heeft de Franse nationaliteit en werkt sinds 2001 voor EuroCommerce. Momenteel is ze verantwoordelijk voor handelsbetrekkingen en concurrentievraagstukken als uitvoerend directeur concurrentievermogen en communicatie. Ze ontwikkelde ook een nieuwe communicatiestrategie voor de organisatie.
 

“Retail en groothandel is zeer divers en staat de komende jaren voor enorme uitdagingen. Digitaal en duurzaamheid zijn onze sector aan het transformeren. Ik kijk ernaar uit om samen met onze leden en de beleidsmakers in de EU te werken aan een regelgevings- en beleidskader dat de transformatie en de aanzienlijke investeringen ondersteunt die nodig zijn om competitief te blijven en klanten elke dag van dienst te zijn", verklaart ze.