Claire’s vraagt faillissement aan | RetailDetail

Claire’s vraagt faillissement aan

Claire’s vraagt faillissement aan
Shutterstock

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

 

154 Europese winkels verdwijnen

Het faillissement komt er op een moment waarop Claire’s een schuld heeft opgebouwd van 1,9 miljard dollar (1,5 miljard euro). Door middel van het faillissement wil het die schuld nu herstructureren en komt er ook een doorstart.

 

Hoewel enkel de Amerikaanse tak van het bedrijf failliet werd verklaard, zullen ook andere onderdelen getroffen worden door de herstructurering. Zo zou het aantal Europese winkels tegen 2022 worden teruggebracht van 1069 naar 915 vestigingen, waarvan 74 nog dit jaar de deuren zouden moeten sluiten. In de Benelux telt de keten een honderdtal winkels, het is niet duidelijk hoeveel er daarvan moeten verdwijnen.

 

“We zullen dit proces vervolmaken als een gezonder, meer winstgevender bedrijf, wat ons zal positioneren als een sterkere zakenpartner voor onze leveranciers en andere partners”, zegt CEO Ron Marshall. De doorstart na het faillissement komt er normaal onder leiding van enkele schuldeisers, die het bedrijf overnemen van huidig eigenaar Apollo Global Management. Dat betaalde in 2007 nog meer dan drie miljard dollar voor de keten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.