Claire’s vraagt faillissement aan | RetailDetail

Claire’s vraagt faillissement aan

Claire’s vraagt faillissement aan
Shutterstock

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

 

154 Europese winkels verdwijnen

Het faillissement komt er op een moment waarop Claire’s een schuld heeft opgebouwd van 1,9 miljard dollar (1,5 miljard euro). Door middel van het faillissement wil het die schuld nu herstructureren en komt er ook een doorstart.

 

Hoewel enkel de Amerikaanse tak van het bedrijf failliet werd verklaard, zullen ook andere onderdelen getroffen worden door de herstructurering. Zo zou het aantal Europese winkels tegen 2022 worden teruggebracht van 1069 naar 915 vestigingen, waarvan 74 nog dit jaar de deuren zouden moeten sluiten. In de Benelux telt de keten een honderdtal winkels, het is niet duidelijk hoeveel er daarvan moeten verdwijnen.

 

“We zullen dit proces vervolmaken als een gezonder, meer winstgevender bedrijf, wat ons zal positioneren als een sterkere zakenpartner voor onze leveranciers en andere partners”, zegt CEO Ron Marshall. De doorstart na het faillissement komt er normaal onder leiding van enkele schuldeisers, die het bedrijf overnemen van huidig eigenaar Apollo Global Management. Dat betaalde in 2007 nog meer dan drie miljard dollar voor de keten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Thierry Moubax (bpost): "Wie de boot niet wil missen, moet snel schakelen."

20/04/2018

Nog een grote naam voor het RetailDetail Congress van 26 april: bpost-marketingtopman Thierry Moubax zal er zijn visie geven over hoe marketing en handel in het algemeen ingrijpend zullen veranderen door de 'boom' in e-commerce.

The Future Of Shopping is Managementboek van het Jaar

20/04/2018

Met grote trots mag RetailDetail aankondigen dat de titel Managementboek van het jaar 2018 gaat naar het boek The Future Of Shopping: Waar iedereen retailer is van Pauline Neerman en Jorg Snoeck.

Amazon telt al 100 miljoen Prime-abonnees

19/04/2018

E-commercegigant Amazon heeft de kaap van de honderd miljoen Prime-abonnees overschreden. En dat is maar een van de vele mijlpalen waarover CEO Jeff Bezos het heeft in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders.

Tien tips om de digitale retailreuzen te verslaan

19/04/2018

“Verkoop wat mensen willen, niet wat je hebt.” Zo luidt het bondige advies van Myrna Moorthamer en Arjan Leest (Retail Rebels) aan retailers die de digitale revolutie willen overleven.

Failliet modemerk Supertrash krijgt doorstart(je)

19/04/2018

Supertrash, het failliete modemerk van de Nederlandse tv-personality Olcay Gülsen, krijgt dan toch een doorstart - zij het heel voorzichtig.

Distributeurs en transporteurs eisen schonere vrachtwagens

19/04/2018

35 bedrijven, waaronder Colruyt, Carrefour en Ikea, vragen dat Europa de constructeurs van vrachtwagens verplicht de uitstoot tegen 2025 met een vierde terug te dringen. “Totaal onrealistisch”, reageert de spreekbuis van de constructeurs.