Coindrum-automaten nu ook te vinden op Brussels Airport

Coindrum-automaten nu ook te vinden op Brussels Airport

Coindrum-automaten nu ook te vinden op Brussels Airport

Coindrum, dat op luchthavens automaten plaatst die overgebleven munten omwisselen in waardebonnen voor de duty-free winkels, is nu ook te vinden op de luchthaven van Zaventem.

Binnenkort ook op andere Europese luchthavens

Dankzij een samenwerking met International Duty Free op Brussels Airport krijgen gebruikers van Coindrum bovendien tien procent meer dan de waarde van hun gestorte munten. “Bij IDF plaatsen we klanten centraal in alles wat we doen, daarom voegen we Coindrum toe als een aanvullende service”, zegt CEO Nicoals Van Brandt. Ook de retailers zijn tevreden, want het systeem zorgt er immers voor dat klanten meer geld uitgeven in de winkels.

 

Het systeem werd bedacht door de jonge Duitse ondernemer Lukas Decker. Die wist onlangs nog twee miljoen euro op te halen tijdens een investeringsronde en zegt dat de volgende lancering op een grote Europese luchthaven niet lang op zich zal laten wachten. “De uitrol van Coindrum heeft het punt bereikt waarop passagiers verwachten de service te kunnen gebruiken wanneer ze reizen. We ontvangen veel vragen van passagiers over waar ze een Coindrum-automaat kunnen vinden in luchthavens. Dat is een teken dat er nog veel groeipotentieel is”, aldus Decker.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.