Coindrum-automaten nu ook te vinden op Brussels Airport

Coindrum-automaten nu ook te vinden op Brussels Airport

Coindrum, dat op luchthavens automaten plaatst die overgebleven munten omwisselen in waardebonnen voor de duty-free winkels, is nu ook te vinden op de luchthaven van Zaventem.

Binnenkort ook op andere Europese luchthavens

Dankzij een samenwerking met International Duty Free op Brussels Airport krijgen gebruikers van Coindrum bovendien tien procent meer dan de waarde van hun gestorte munten. “Bij IDF plaatsen we klanten centraal in alles wat we doen, daarom voegen we Coindrum toe als een aanvullende service”, zegt CEO Nicoals Van Brandt. Ook de retailers zijn tevreden, want het systeem zorgt er immers voor dat klanten meer geld uitgeven in de winkels.

 

Het systeem werd bedacht door de jonge Duitse ondernemer Lukas Decker. Die wist onlangs nog twee miljoen euro op te halen tijdens een investeringsronde en zegt dat de volgende lancering op een grote Europese luchthaven niet lang op zich zal laten wachten. “De uitrol van Coindrum heeft het punt bereikt waarop passagiers verwachten de service te kunnen gebruiken wanneer ze reizen. We ontvangen veel vragen van passagiers over waar ze een Coindrum-automaat kunnen vinden in luchthavens. Dat is een teken dat er nog veel groeipotentieel is”, aldus Decker.