Colruyt Group levert groene stroom aan particulieren

Shutterstock.com

Via zijn brandstofleverancier Dats 24 levert Colruyt Group voortaan ook elektriciteit aan particuliere klanten. De geleverde stroom is bovendien 100% groen én wordt in België geproduceerd.

 

Geen laagsteprijsgarantie

Het bedrijf uit Halle is naar eigen zeggen de eerste retailer die duurzame energie levert aan zijn klanten. Volgens Raf Flebus van Dats 24 is het een logische stap: het concern produceert via eigen windturbines en zonne-installaties immers 2,7 keer meer stroom dan het zelf nodig heeft. "Het is dan ook logisch dat we de particuliere klant en gezinnen met die overschot willen meenemen in een duurzame energietransitie", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

 

Concreet betekent het dat Colruyt Group naast het eigen verbruik liefst 132.000 gezinnen van energie kan voorzien. Rest de vraag of de retailer ook op de energiemarkt de laagste prijs wil garanderen? "Dats 24 hanteert in haar tankstations lage prijzen voor elke klant, maar geeft niet zoals de collega’s van de Colruyt-winkels de garantie op dé laagste prijs", geeft Flebus het antwoord.

 

Volgens Kristof De Paepe van prijsvergelijkingsdienst Mijnenergie.be blijft de prijs toch de belangrijkste reden waarom mensen van energieleverancier veranderen. "In de praktijk zien we dat vooral bij gelijke prijs voor een aanbieder van groene stroom wordt gekozen. Als Dats 24 echt marktaandeel wil nemen, zal het dus interessante tarieven moeten aanbieden", besluit hij.