Comeos en BeCommerce tevreden over begrotingsakkoord

Comeos en BeCommerce tevreden over begrotingsakkoord

Comeos en BeCommerce tevreden over begrotingsakkoord

Handelsfederaties Comeos en BeCommerce zien flink wat positieve punten in de resultaten van het begrotingsakkoord. Al is er ‑ uiteraard ‑ nog altijd ruimte voor verbetering, klinkt het in de eerste reacties.

Comeos: “Geen extra lasten op consumptie”

Comeos, de Belgische federatie voor handel en diensten, is vooral tevreden dat consumptie niet extra wordt belast. Even was er sprake van een btw-verhoging, maar die piste werd uiteindelijk verlaten. “De regering heeft de lessen getrokken van de onzalige accijnsverhoging van vorig jaar die geleid heeft tot een enorme toename van aankopen van Belgen in het buitenland.  We zijn blij dat ze die fout nu geen tweede keer hebben gemaakt. Dat is niet alleen positief, dat is ook cruciaal want de consumptie is de motor van de economie”, zegt Dominique Michel.

 

Op het vlak van de flexibelere arbeidsorganisatie blijft Comeos wel ietwat op zijn honger zitten: “We hadden verwacht dat er een grote arbeidsmarkthervorming zou komen. Dat is nog niet gebeurd, maar er zijn wel al stappen in de goede richting gezet. De vraag is nu of er verder nog structurele aanpassingen komen in deze legislatuur”, zegt Michel, die nogmaals de grote nood aan flexibiliteit in de handel onderstreept.

 

BeCommerce: “Versoepeling nachtwerk kan 5.000 banen creëren”

BeCommerce, de Belgische vereniging van online handelaars, verheugt zich dan weer dat de regering het initiatief neemt om de wetgeving rond nachtwerk (van 20 uur ‘s avonds tot 6 uur ’s ochtends) te versoepelen. “Door nachtarbeid zonder voorwaarden toe te laten kunnen Belgische webshops nu beter concurreren met buitenlandse ‑ en dan vooral met de Nederlandse ‑ spelers en ook de verkoop aan het buitenland opvoeren”, zegt voorzitter Patricia Ceysens.

 

“Als we uitgaan van de cijfers over jobcreatie bij onze Nederlandse buren, kunnen we aannemen dat deze beslissing in de komende drie jaar 5.000 nieuwe banen zou kunnen opleveren in de Belgische logistieke sector.” In 2015 bedroeg de totale jaaromzet van de Belgische e-commerce 8,2 miljard euro volgens de cijfers van de BeCommerce Market Monitor en de federatie maakt zich sterk dat "de aanzet van de regering de doorbraak betekent voor de Belgische e-commerce".

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.