Concept store Kauf Dich Glücklich opent in Amsterdam | RetailDetail

Concept store Kauf Dich Glücklich opent in Amsterdam

Concept store Kauf Dich Glücklich opent in Amsterdam
Foto: Kauf Dich Glücklich

De Duitse keten van concept stores Kauf Dich Glücklich opent haar eerste niet-Duitstalige winkel in Amsterdam. Shoppers vinden er een mix van interieurdesign, cosmetica en mode in Scandinavische stijl. Antwerpen volgt.

 

Eerst Amsterdam, dan Antwerpen

Kauf Dich Glücklich staat voor Scandinavisch-geïnspireerde concept stores, die een mengeling van meubels, mode en cosmetica verkopen. Vandaag heeft de keten, die in 2002 in Berlijn werd opgericht door het creatieve koppel Andrea Dahmen en Christoph Munier, 20 winkels en 2 cafés in Duitsland en Oostenrijk.


Het duo opent op 31 mei een eerste winkel in Amsterdam, aan de Raadhuisstraat 40. Een droom die in vervulling gaat, vertelt Dahmen: “Onze vergaderzaal in Berlijn is zelfs vernoemd naar deze kosmopolitische stad. Er zijn natuurlijk veel gelijkenissen tussen Amsterdam en Berlijn: het zijn beide creatieve steden in een omgeving waar we van houden en waar we ons thuis voelen.” De ondernemers spelen ook al met de gedachte om een winkel in Antwerpen te openen. 

 

Scandinavisch design en humor

Kauf Dich Glücklich ontstond als een combinatie van een wafel- en ijssalon met een interieurwinkel, gezien de passie voor vintage meubelen van de oprichters. Ondertussen bestaat het assortiment in de concept stores uit interieurartikelen, cosmetica en mode. Shoppers vinden er merken passend bij de Scandinavische stijl, zoals Vila, MbyM, Nowadays en Mads Norgaard. De keten heeft ook een eigen label.


Het interieur van de nieuwe winkel in Amsterdam moet een ‘feel good’-sfeer uitstralen, met een op Scandinavisch design geïnspireerde interieur en een portie humor. ”Bij het bezichtigen van dit pand waren we onmiddellijk verliefd. De winkel heeft grote ramen en heeft iets weg van Berlijn - het is er niet helemaal gepolijst, en er zijn nog wel wat rauwe randjes,” zegt Munier.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.