Conflict zorgt voor lege rekken bij Proxy Delhaize in hartje Brussel | RetailDetail

Conflict zorgt voor lege rekken bij Proxy Delhaize in hartje Brussel

Conflict zorgt voor lege rekken bij Proxy Delhaize in hartje Brussel

De rekken in de Proxy Delhaize nabij het Bloemenhofplein in het centrum van Brussel vertonen steeds meer lege plaatsen omdat er een conflict woedt tussen de winkelketen en de franchisenemer.

Uitzonderlijke toestand

De specialisten die door Bruzz werden gecontacteerd, noemen het eerder uitzonderlijk dat dit ten koste gaat van de eindklant. Bruzz stelde vast dat de rekken in de Proxy Delhaize aan de Fabrieksstraat, nabij het Bloemenhofplein in hartje Brussel, al een maand met grote leegstand kampen.

 

De nieuwssite kreeg bevestiging van een conflict tussen de warenhuisgroep en de franchisenemer. Alleen is niet duidelijk of de leegstand het gevolg is van een weigering van de zelfstandige uitbater om nieuwe bestellingen te plaatsen, dan wel van de warenhuisgroep om nog voorraad te leveren.

 

Zowel marketingspecialist Gino Van Ossel als Buurtsuper-topman Luc Ardies merken op dat dit hoogst uitzonderlijk is. Normaal wordt de klant niet getroffen in een conflict tussen franchisegever en –nemer, zeggen ze aan Bruzz. In afwachting van een oplossing blijven de leveringen in de meeste gevallen gewoon doorgaan, stellen ze.
 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.